Microsoft'un Teams uygulaması artık ücretli olacak

Microsoft'un Teams uygulaması artık ücretli olacak

Microsoft, AB'nin yürüttüğü soruşturmadan ceza almamak için uygulamanın olduğu ve olmadığı iki ayrı Office satış fiyatı belirlemeyi teklif etti

A+A-

Microsoft, Avrupa Birliği (AB) rekabet düzenleyicisinin endişelerini gidermek amacıyla Teams uygulaması ile ve Teams uygulaması olmadan Office ürünü için farklı fiyatlar sunarak olası bir AB antitröst soruşturması ve cezadan kaçınmayı teklif etti. 

Microsoft, Salesforce'a ait çalışma alanı mesajlaşma uygulaması Slack'in Avrupa Komisyonu'na şikayette bulunmasının ardından geçen yıldan bu yana AB rekabet düzenleyicisinin endişelerini gidermeye çalışıyor. 2020'de Slack, Microsoft'un işyeri sohbet ve video uygulaması Teams'i Office ürününe haksız yere entegre ettiğini öne sürmüştü. 

ABD'li teknoloji devi, 2017 yılında hızla büyüyen ve karlı işbirliği pazarını hedefleyen Teams uygulamasını tanıtmıştı. Avrupa Komisyonu, Slack dışında başka şikayetçilerin de olduğunu belirtti.

Microsoft, Komisyon ile işbirliğine devam ettiğini ve müşterilere hizmet etmek amacıyla endişelerini gideren pragmatik çözümlere açık olduğunu ifade etti. Son on yıl içinde, Avrupa Komisyonu, Microsoft'a, iki veya daha fazla ürünü bir araya getiren uygulamalar da dahil olmak üzere AB rekabet kurallarını ihlal eden uygulamalar nedeniyle 2,2 milyar euro ($2,4 milyar) para cezası verdi.

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur
İlgili Haberler