Sรถzcรผ‘nรผn haberine gรถre Migrosโun Esenyurtโtaki deposunda taลeron firma US Grupโun yรผzde 8โlik รผcret artฤฑลฤฑna karลฤฑ eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz ฤฐลรงileri Sendikasฤฑ (DGD-Sen) รผyesi iลรงilerin iลten atฤฑlmasฤฑyla ilgili Migrosโtan aรงฤฑklama geldi.
ลirket, saatlik รผcretlerine 4 TL zam talep eden ve primlerin dรผzenli hale getirilmesini isteyen iลรงilerin bu taleplerine yรถnelik โBahsi geรงen saatlik ilave 4 TL eklenmesi durumunda prim dahil gelir artฤฑลฤฑ yรผzde 80โe denk gelmektedir, bunun da ekonomik rasyonalitesi maalesef bulunmamaktadฤฑrโ denildi.
Aรงฤฑklamasฤฑnda โbazฤฑ รงalฤฑลanlarฤฑn yanฤฑltฤฑcฤฑ beyanlar ve yรถnlendirmelerle tedarik zincirini kesintiye uฤrattฤฑklarฤฑnฤฑโ belirten Migros, iลรงilerin bu yรผzden iลten atฤฑldฤฑklarฤฑnฤฑ duyurdu.
ฤฐลรงileri suรงladฤฑ
Aรงฤฑklamada, ilgili daฤฤฑtฤฑm merkezi iลvereni Us Grupโun, รงalฤฑลanlara prim dahil ortalamada yรผzde 54โlรผk gelir artฤฑล yaptฤฑฤฤฑ belirtildi ve ลubat ayฤฑnฤฑn ilk haftasฤฑnda da zamlฤฑ gelir รถdemelerin hesaplara yatฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑ ifade edildi.
โลeffafรงa bilinmesini isteriz ki, Us Grup tarafฤฑndan halihazฤฑrda ortalama saatlik รผcret 6,6 TL, prim dahil saatlik gelir de 9,7 TL arttฤฑrฤฑlmฤฑลtฤฑrโ denilen aรงฤฑklamada, โBahsi geรงen saatlik ilave 4 TL eklenmesi durumunda prim dahil gelir artฤฑลฤฑ yรผzde 80โe denk gelmektedir ki, bunun da ekonomik rasyonalitesi maalesef bulunmamaktadฤฑrโ ifadeleri yer aldฤฑ.
โBu artฤฑลฤฑ yeterli bulmayฤฑp รงalฤฑลmak istemeyen bazฤฑ kiลiler, ne yazฤฑk ki รงalฤฑลmayฤฑ sรผrdรผrmek isteyen arkadaลlarฤฑna da engel olmuล ve รงalฤฑลma haklarฤฑnฤฑ engellemiลtirโ denilen aรงฤฑklamaya ลรถyle devam edildi:
โTรผm ลeffaf iletiลime, yakฤฑn diyaloฤa, uyarฤฑlara, 2 ihtara ve defalarca sรถzlรผ aรงฤฑklamalar ile doฤrularฤฑn anlatฤฑlmasฤฑna raฤmen eylemlerini devam ettirmiลlerdir. Us Grup, Avrupa Daฤฤฑtฤฑm Merkezi’nin operasyonlarฤฑnฤฑn gรผnlerce kesintiye uฤramasฤฑna ve gฤฑda tedarik zincirinin kฤฑrฤฑlmasฤฑna yol aรงan eylemcilerle, arzu edilen en son ลey olsa da mecburi olarak yollarฤฑnฤฑ ayฤฑrmak zorunda kalmฤฑลtฤฑr. Bu sรผreรง hepimizi รงok รผzmรผลtรผr.
Migros olarak elbette herkesin geรงim sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑnฤฑ anlฤฑyoruz. Dรผsturumuz eลit, adil ve hakkaniyetli bir รงalฤฑลma ortamฤฑ yaratmaktฤฑr. Daฤฤฑtฤฑm Merkezinde Us Grup tarafฤฑndan maksimum รงaba sarf edilip tรผm ekonomik koลullar zorlanarak verilebilecek azami zam ile gelir artฤฑลฤฑ yaratฤฑlmฤฑลtฤฑr. Bu รงalฤฑลma koลullarฤฑnฤฑ uygun bulan, iลyeri sorumluluklarฤฑna saygฤฑ duyan arkadaลlarฤฑmฤฑza kapฤฑmฤฑzฤฑn aรงฤฑk olduฤunu รถnemle belirtmek isteriz.โ
“Primleri dรผzenli alamฤฑyoruz”
ฤฐลten atฤฑlan ve eylemlerine devam eden iลรงiler ise, bahsedildiฤi gibi yรผzde 54 oranฤฑnda bir maaล aldฤฑklarฤฑ aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ reddediyor.
Yapฤฑlan zammฤฑn yรผzde 8 ile sฤฑnฤฑrlฤฑ kaldฤฑฤฤฑndan yakฤฑnan iลรงiler, her ay 1500 TL prim almalarฤฑ gerekirken, bir gรผn iลe gelmedikleri takdirde tรผm ayฤฑn priminin yandฤฑฤฤฑnฤฑ anlatmฤฑลtฤฑ.
ฤฐลรงiler, en รถnemli iล bฤฑrakma nedenlerinin de bu primlerin dรผzenli bir ลekilde yatฤฑrฤฑlmasฤฑ olduฤunu sรถylemiลti.
Ancak maaลlarฤฑna yapฤฑlan maaลlarฤฑn iyileลtirilmesi ve primlerin dรผzenli hale getirilmesi talebiyle iล bฤฑrakan DGD-Sen รผyesi 250โyi aลkฤฑn emekรงinin iลine son verilmiลti.
ฤฐลรงiler, taleplerine iลten รงฤฑkarฤฑlanlarฤฑn geri alฤฑnmasฤฑnฤฑ da ekleyerek eylemlerine devam ederken, taลeron firma Us Grup da yaptฤฑฤฤฑ yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, zammฤฑn primlerle birlikte yรผzde 54โรผ bulduฤunu vurgulamฤฑลtฤฑ.
Migrosโtan bugรผn yapฤฑlan aรงฤฑklamada ise, taลeron firma Us Grupโun benzeri bir aรงฤฑklama yapฤฑlmฤฑล oldu.
รte yandan, sosyal medyada iลรงilere destek olmak amacฤฑyla Migrosโu boykot edeceฤini ifade eden vatandaลlarฤฑn sayฤฑsฤฑ artฤฑyor.







