Milei: Merkez Bankası'nın kapatılması tartışmaya açık değil

Milei: Merkez Bankası'nın kapatılması tartışmaya açık değil

Arjantin'in seçilmiş yeni başkanı Javier Milei, Merkez Bankası'nın kapatılma kararının tartışmaya açık olmadığını söyledi.

A+A-

Arjantin'in seçilmiş Devlet Başkanı Javier Milei Cuma günü yaptığı açıklamada seçim kampanyası vaatlerinden biri olan ülkenin merkez bankasının kapatılmasının "müzakere edilemez bir konu" olduğunu söyledi.

Kendisinin "yanlış söylentiler" olarak nitelendirdiği bazı yorumlar, dışarıdan gelen özgürlükçü ekonomistin 10 Aralık'ta göreve başlamadan önce ekibini oluşturmaya çalıştığı ve beklenenden daha ılımlı bir kabine seçtiğine dair bazı işaretlerin olduğu bir dönemde geldi.

Açıklamada, Milei'nin devlet harcamalarını ve sübvansiyonları azaltma sözü vermesi nedeniyle kilit bir kurum olan Arjantin'in sosyal güvenlik idaresi ANSES'in başına kilit öneme sahip Cordoba bölgesinden ekonomist Osvaldo Giordano'nun getirileceği belirtildi.

Bu, Milei'nin idarenin başına yakın bir müttefik atayacağı yönündeki önceki plandan bir sapmaya işaret ediyor.

Özel bir enerji sektörü yöneticisi olan Horacio Marin de devlet petrol şirketi YPF'nin yeni başkanı olarak onaylandı.

Milei, ekonominin dolarize edilmesi, merkez bankasının kapatılması ve YPF gibi devlet şirketlerinin özelleştirilmesini içeren daha radikal reform planlarını uygulamak için büyük engellerle karşı karşıya.

Özgürlükçü koalisyonunun Kongre'de sınırlı sayıda sandalyesi var ve il valisi yok. Milei ayrıca, geçen hafta yapılan ikinci tur seçimlerini kazanmasında kilit rol oynayan ve kamuoyu desteğini arkasına alan daha ana akım muhafazakar bloktan gelen taleplerle de mücadele etmek zorunda.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler