Musk'ın münasebetsizliğine Tayvan'dan anında cevap

Musk'ın münasebetsizliğine Tayvan'dan anında cevap

Musk, Tayvan'ın Çin'den bağımsız bir devlet olmadığını ve Pekin'in adanın kontrolü için askeri güç kullanabileceğini söylemişti

A+A-

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Elon Musk'ın Tayvan'ı "Çin'in ayrılmaz bir parçası" olarak nitelendiren yorumunu eleştirdi.

Wu, Çarşamba günü Twitter'da yaptığı açıklamada, "Tayvan, Çin'in bir parçası değildir ve kesinlikle satılık değildir" dedi.

Musk, All-In Zirvesi sırasında yaptığı konuşmada, Tayvan'ın Çin'den bağımsız bir devlet olmadığını ve Pekin'in adanın kontrolü için askeri güç kullanabileceğini söyledi.

Wu, Musk'ın yorumlarının "Tayvan'ın egemenliğine ve bağımsızlığına yönelik bir tehdit" olduğunu söyledi.

Tayvan, 1949'dan bu yana Çin'den bağımsız olarak yönetiliyor. Pekin, Tayvan'ı kendi topraklarının bir parçası olarak görüyor ve gerekirse güç kullanarak adanın kontrolüne el koymaya hazır olduğunu söylüyor.

Musk'ın yorumları, Çin ile Tayvan arasındaki gerginliği daha da artırabileceğinden endişe ediliyor.

Bu, Musk'ın Tayvan ile ilgili yaptığı ilk yorum değil. Geçtiğimiz Ekim ayında da milyarder, Çin ile Tayvan arasındaki gerilimin Pekin'in Tayvan üzerinde bir miktar kontrolü olması halinde çözülebileceği yönündeki önerisi nedeniyle Tayvan'ın tepkisini çekmişti.

Etiketler :
İlgili Haberler