Tesla, kiralama pazarında vites büyüttü

Tesla, kiralama pazarında vites büyüttü

Elektrikli araç üretici Tesla, kiralama pazarında büyümek için tahvil ihracına çıkıyor. Şirket, 1,8 milyar dolarlık yeni bir menkul kıymetleştirmeyi finanse etmek için potansiyel yatırımcıları aramaya başladı

A+A-

ABD’de otomotiv pazarı hareketli günler yaşıyor. 13 bin ABD'li otomobil işçisinin başlattığı grev  hisse senetlerini vurdu. Cuma günü Dow DJIA %0,5, S&P 500 Endeksi SPX %0,8 ve Nasdaq Bileşik Endeksi COMP %1,2 düşerken Tesla hisselerindeki kayıp yüzde 0,8 oldu.

Bütün bunlarla birlikte Tesla yatımcıları, ne grevden ne de Fed’in faiz artışlarından endişeli görünmüyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi Tesla’da bir sendikalaşma çabası olmadığı için bir grev beklenmiyor. İkinci nokta ise şirket, 1,8 milyar dolarlık yeni bir menkul kıymetleştirmeyi finanse etmek için potansiyel yatırımcıları aramaya başladı. Bu finansman, Tesla'nın en büyük kira sözleşmesi grubunu temsil ediyor. Elde edilen gelir, şirketin daha fazla kiralama yapması için kullanılabilir ve alternatif bir finansman kaynağı olacak.

..

İlgili Haberler