Nasdaq ve S&P 500 dün zirveye mi ulaştı?

Nasdaq ve S&P 500 dün zirveye mi ulaştı?

Analistler, dün yükselişle açılan endekslerin kayıpla kapanması durumunun rallinin zirvesini işaret ediyor olabileceğini belirtiyor.

A+A-

New York borsasında hisse senetleri dün güne güzel bir başlangıç yaptı, ancak gün sonunda kayıplar yaşandı. Peki bu durum, rallinin zirvesini işaret ediyor olabilir mi?.

S&P 500 endeksi, günün ilk 30 dakikasında zirveye ulaştıktan sonra, getiri eğrisinin dikleştiğinin fark edilmesiyle birlikte düşüşe geçti. Nasdaq endeksi ise açılışta yaklaşık %1 yükselirken günü yaklaşık 20 baz puan düşüşle tamamladı.

S&P 500 Index-1 Hour Chart

Analistler, bu durumun rallinin zirvesini işaret ediyor olabileceğini belirtiyor. Bunun bir nedeni, CDX yüksek getiri endeksinin bugün kısa süreliğine 400'ün altına düşmesi, ancak daha sonra geri dönmesi ve günü daha yüksek bitirmeyi başarması olabilir.

Ayrıca, VVIX'in de yükseldiğini ve VIX'ten ayrıştığını görüyoruz. VVIX yükselmeye başladığında ve VIX yükselmediğinde, ima edilen oynaklığın yükselme potansiyeline çok dikkat etmek gerekiyor.

Diğer yandan, DXY'nin bugün daha düşük işlem gördüğünü ve Temmuz ayındaki ilerlemesinin %61,8 geri çekilme seviyesine ulaştığını görüyoruz. Ancak yine de günü daha yüksek bitirdi.

Önemli bir gösterge olan Gamma Labs, S&P 500'ün 4.520'de negatif gammaya geri döndüğünü belirtiyor. Piyasa negatif gammaya girerse, S&P 500'de gerçekleşen oynaklığın yükselmeye başlamasını bekleyebilirsiniz. Bu da muhtemelen görece oynaklığı yükseltecek ve piyasa yapıcıların korunmak için S&P 500 Vadeli İşlemlerini satmaya zorlandıkça kendi kendini güçlendiren bir negatif geri bildirim döngüsü haline gelecek.

Bu nedenle, S&P 500'ün mevcut seviyelerden biraz daha düştüğünü görmeye başlarsak, endeks dibe vurduğunda gördüğümüz mekanik güçlerin bazılarının bu yüksek seviyelerde etkili olmaya başlamasına neden olabilir.

Ancak, endeks 4.400'ün altına düşerse, sistematik akışlar potansiyel olarak satıcılara dönüşebilir.

Sonuç olarak, her şey sırayla gerçekleşmiş durumda ve sadece bir geri çekilmenin başlangıcını değil, aynı zamanda başka bir düşüş ayağının potansiyel başlangıcını da görmüş olmamız oldukça olası.

İlgili Haberler