Nebati banka genel müdürleri ile toplantı yaptı

Nebati banka genel müdürleri ile toplantı yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Nurettin Nebati'nin banka genel müdürleri ile bir araya geldiği bildirildi

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin, 24 Ekim tarihinde Banka Genel Müdürleri ile bir araya geldiği açıklandı.

Bakanlık tarafından yayınlanan bilgi notunda, sektörün genel durumu hakkında bir değerlendirme yapılarak gelecek projeksiyonu dahilinde sektöre yönelik öneri ve taleplerin görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Toplantı kapsamında, bankacılık sektörünün kamu tarafından yürürlüğe konulan politika setlerine uyum düzeyi ve uyum süreci değerlendirilmiştir.

Bankacılık sektörünün gelişimi ve Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde sektöre yüklenilen misyonu gerçekleştirme konusunda değerlendirme yapılarak mevcut durumda sektörün ekonomiye katkı düzeyi ve bu katkının gelişimi için neler yapılabileceği görüşülmüştür.

Ayrıca, bankacılık sektörünün büyümenin finansmanında önemli bir role sahip olduğu belirtilerek kamu ile sektör arasındaki güçlü iletişimin artarak devam ettirileceği belirtilmiştir.

Sayın Bakanımız Dr. Nureddin Nebati, ilerleyen günlerde de sektör temsilcileri olan temaslarına devam edecektir."

 

İlgili Haberler