Nebati'nin FED bilgisi sosyal medyada gündem oldu

Nebati'nin FED bilgisi sosyal medyada gündem oldu

Nebati, FED'e yönelik 'Kamunun değil ki, 5 tane ailenin...' ifadelerini kullandı. 

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün katıldığı televizyon programında ABD Merkez Bankası FED'e yönelik ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.

Lütfi Elvan'ın istifa etmesiyle göreve gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün bir televizyon programına katıldı. Programda, Nebati, FED'e yönelik 'Kamunun değil ki, 5 tane ailenin...' ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyadan birçok isimden, Bakan Nebati'nin FED'in ABD devletine ait olmadığı, 5 aileye ait olduğunu söylemesine tepki yağdı. Bazı kullanıcılar bu düzeyde yanlış bilginin ancak kahvehane muhabbetine yakışacağını paylaştı.

Program sunucusu Ahmet Hakan, "Doların 12,64'e çıkması endişe verici bir şey mi? Endişelenmeli miyiz?" diye sordu. Bakan Nebati ise karşılığında, “Hakikaten güzel bir soru. Hayır tam aksine. Doların yükselmesi aslında iyi bir şey” ifadelerini kullanması da şaşkınlık yarattı.

Nebati'nin ifade ettiği cümleyi alıntılayarak kişisel Twitter hesabında paylaşan eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz; 'Vallahi çok yorulduk...' sözleriyle tepki gösterdi.

Nebati'nin FED hakkındaki açıklamaları şöyle:

İlgili Haberler