Netflix  beklentileri karşılayabilecek mi?

Netflix beklentileri karşılayabilecek mi?

Bazı analistler, Netflix hisselerinin şu anda değer düşüklüğü yaşadığını ancak toparlanma belirtileri gösterdiğini ifade ediyor

A+A-

Netflix hisseleri, 2 Ekim 2023'te %0,72 artışla 380,33 dolara yükseldi. Bu, önceki kapanışa göre 2,73 dolarlık bir artış anlamına geliyor.

Netflix, ücretli abonelere akış video hizmetleri sunan bir küresel şirket. Şirketin 190'dan fazla ülkede 220 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Netflix, lisanslı içerikler de dahil olmak üzere geniş bir dizi TV şovu, film, belgesel ve diğer orijinal programlar sunuyor.

Netflix hisseleri son yıllarda dalgalı bir seyir izledi, ancak genel olarak yukarı yönlü bir trende sahipti. Hisse fiyatı Kasım 2021'de 485 dolara ulaştı, ancak daha sonra diğer akış hizmetlerinden gelen artan rekabet, yükselen faiz oranları ve abone büyümesinde yavaşlama gibi bir dizi faktörden dolayı keskin bir şekilde düştü.

Ancak Netflix, son aylarda toparlanma belirtileri gösterdi. Şirket, 2023'ün ikinci çeyreğinde 2,7 milyon net abone kazandı ve bu, Netflix'in bir yıldan fazla bir süredir abone kazandığı ilk çeyrek oldu. Bu, kısmen şirketin yeni reklam destekli abonelik katmanının lansmanına bağlıydı.

Bazı analistler, Netflix hisselerinin şu anda değer düşüklüğü yaşadığına ve iyi bir yatırım fırsatı olabileceğine inanıyor. Bu görüşe göre, Netflix'in hisseleri 2023 yılının sonunda 450 doları aşabilir.

İlgili Haberler