Netflix en kötü performans gösteren FAANG hissesi oldu

Netflix en kötü performans gösteren FAANG hissesi oldu

Netflix (NFLX), 2023'te en kötü performans gösteren FAANG hissesi olarak, yılın ilk 9 ayında sadece %27'lik bir kazanç elde etti.

A+A-

Netflix, 2023'te en kötü performans gösteren FAANG hissesi olarak, yılın ilk 9 ayında sadece %27'lik bir kazanç elde etti. Şirket, artan rekabet ve yavaşlayan büyüme ile karşı karşıya.

Netflix, son çeyreklerde abone kaybediyor ve gelir büyümesi önemli ölçüde yavaşladı. Şirket ayrıca Disney+, HBO Max ve Amazon Prime Video gibi diğer akış hizmetlerinden artan rekabetle karşı karşıya.

Ancak, bazı analistler Netflix'in hissesinin 18 Ekim'deki Q3 kazanç raporu öncesinde iyimser. Hissenin, diğer teknoloji hisselerine göre düşük performans göstermesi nedeniyle toparlanmak üzere olduğuna inanıyorlar.

Netflix'in Q3'te sadece %7,7 gelir büyümesi bekleniyor, bu da geçen yılın aynı çeyreğine göre %15,9'dan düşüş. Şirket, ayrıca artan rekabet ve yüksek değerleme nedeniyle dikkatli bir şekilde takip ediliyor.

Öte yandan Meta, 2023 yılında elde ettiği %171'lik kazançla yalnızca yılın en iyi performans gösteren FAANG hissesi değil, aynı zamanda S&P 500 Endeksi'nin ($SPX) en iyi performans gösteren ikinci bileşeni oldu. 

İlgili Haberler