New York borsası dünkü sert düşüşten sonra bugün nasıl açılacak

New York borsası dünkü sert düşüşten sonra bugün nasıl açılacak

New York Brsasında Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Dün Açıklanan Enflasyon Verisinin Etkisiyle Bugün Geriledi

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri dün açıklanan enflasyon verilerinin ardından başlattığı düşüşü bugün de sürdürüyor. 

Dow e-minis %0,28, S&P 500 e-minis %0,28 ve Nasdaq 100 e-minis %0,19 düşüş yaşadı.

Beklentilerin üstünde gelen ve satışları tetikleyen enflasyon rakamı Federal Rezerv'in yakın zamanda faiz indirimine gitme olasılığı konusunda şüphe uyandırmıştı.

Enflasyon Endişeleri Faiz İndirimlerini Geciktirecek mi?

Çarşamba günü açıklanan, Mart ayı ABD tüketici fiyat endeksi beklenenden daha yüksek bir artış gösterdi. Bu durum, piyasada Fed'in bu yıl faiz oranı indirimlerini Eylül ayına kadar erteleyebileceği yönünde değerlendirmelere yol açmıştı.

Federal Rezerv'in Mart ayı toplantı tutanakları da enflasyondaki ilerlemenin potansiyel durgunluğuna ilişkin endişeleri ortaya koyuyor. Bu endişeler, fiyat artışlarını kontrol altına almak için uzun süreli sıkı para politikalarının gerekliliği konusundaki düşünceleri artırıyor.

Faiz İndirimi Tahminleri Revize Edildi

Bu gelişmeler ışığında birçok finans kuruluşu faiz indirimlerine ilişkin tahminlerini revize etti. UBS Global Wealth Management, Fed'in faiz indirimlerine Eylül ayında başlamasını beklerken, BNP Paribas ilk indirimin Temmuz ayında gerçekleşeceğini öngörüyor.

Yatırımcılar da faiz indirimi beklentilerini düşürdü. CME'nin FedWatch aracına göre, yatırımcılar şu anda ilk faiz indiriminin Temmuz ayında gerçekleşme olasılığını %41 olarak tahmin ediyor.

10 Yıllık Tahvil Getirisi Rekor Seviyede

Devlet tahvillerinin getirileri de yükselmeye devam ediyor. 10 yıllık tahvil şu anda %4,5579 ile Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Yatırımcılar Dikkatini Verilere Çevirdi

Şimdi yatırımcıların ilgisi, ABD ekonomisinin dayanıklılığı hakkında fikir verecek olan Mart ayı üretici fiyat endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları verilerine çevrildi.

Yatırımcılar ayrıca, New York Fed Başkanı John Williams, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic gibi önemli Federal Rezerv figürlerinin yorumlarını da merakla bekliyor.

Büyük Bankaların Kazanç Raporları Cuma Günü Açıklanacak

Cuma günü ise JPMorgan Chase & Co, Citigroup ve Wells Fargo gibi büyük bankaların ilk çeyrek kazanç raporları açıklanacak.

Diğer Piyasa Haberleri

  • Biyoteknoloji firması Alpine Immune Sciences, Vertex Pharmaceuticals tarafından 4,9 milyar dolar nakit karşılığında satın alınacak.
  • Giyim kiralama abonelik hizmeti Rent the Runway, olumlu bir tam yıl tahmininin ardından %32,8 yükseldi.
  • Lityum madencisi Albemarle, Berenberg'in notunu "tut"tan "al"a yükseltmesinin ardından %1,4 yükseldi.
  • CarMax, dördüncü çeyrek kârında %27'lik bir düşüş bildirdikten sonra %6,2 düştü.

 

İlgili Haberler