S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones enflasyon verisi sonrası sert düşüşle kapandı

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones enflasyon verisi sonrası sert düşüşle kapandı

ABD'nin mart enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle Fed'in sıkı para politikasının süreceği yönündeki beklenti artarken, bu da S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones'a satış getirdi.

A+A-

ABD hisse senetleri, beklenenden daha yülsel gelen enflasyon verilerinin Fed'in Haziran ayı gibi erken bir tarihte faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı yönündeki umutlara soğuk su serpmesinin ardından Çarşamba günü düşüşle kapandı.

Omaha'daki Carson Group'un baş piyasa stratejisti Ryan Detrick, "Enflasyon verilerinin yapışkanlığı sadece ilk faiz indiriminin potansiyel zamanlaması konusunda değil, kaç faiz indirimi alacağımız konusunda da geri adım atılmasına neden oldu." dedi.

Fed'in Mart ayındaki politika toplantısının tutanakları, enflasyonun bu hedefe doğru ilerlemesinin durmuş olabileceği ve kısıtlayıcı para politikasının beklenenden daha uzun süre sürdürülmesi gerekebileceği endişelerini yansıtıyor.

Detrick, "Daha bir hafta önce Fed Başkanı Jerome Powell üç faiz indiriminin sinyalini vermişti. Görmeye devam ettiğimiz inatçı verilerden sonra fikrinin değişip değişmediğini merak ediyorum." dedi.

Dow Jones Industrial Average (.DJI), %1,09 düşüşle 38.461,51'e, S&P 500 %0,95 kayıpla 5.160,64'e ve Nasdaq Composite (.IXIC) %0,84 düşüşle 16.170,36'ya geriledi.

S&P 500'ün 11 ana sektöründen enerji hariç hepsi kırmızıda kapanırken, gayrimenkul hisseleri en sert düşüşü yaşadı.

Yatırımcılar şimdi Mart ayı enflasyonunun daha net bir resmini görmek için Perşembe günkü üretici fiyatları raporuna ve ilk çeyrek kazanç sezonunun resmi olmayan başlangıcına odaklanacak. Cuma günü, üç büyük banka - JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc ve Wells Fargo & Co sonuçlarını açıklayacak.

LSEG verilerine göre analistler, ilk çeyrekte toplam S&P 500 kazançlarının geçen yıla göre %5,0 artmasını bekliyor. Bu, 1 Ocak'ta çeyrek için tahmin edilen %7,2'lik yıllık kazanç artışından daha düşük.

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın model portföyde AL önerisi verdiği 9 hisse ile EKLE önerisi verdiği 1 hisse hakkında yayınladığı raporlar

İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

BIST’de sektörüne göre ucuz ve en az %50 getiri potansiyeli olan 11 hisse senedi

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İlgili Haberler