Nike, rakiplerinin hisselerini de hareketlendirdi

Nike, rakiplerinin hisselerini de hareketlendirdi

Nike ve Lululemon Mali Verilerini Açıklamaya Yakın Hazır Giyim Perakendecilerinin Hisselerinde Hareketlilik

A+A-

Nike ve Lululemon, 14 Mart'ta açıklanan zayıf perakende satış rakamlarının ardından bugün üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklayacak. Bu arada, Guess? ve Revolve gibi diğer giyim perakendecileri son zamanlarda güçlü kazanç raporları ve yükselen hisse senedi fiyatlarıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Guess? ve Revolve'un Etkileyici Büyümesi

Guess?, 4. çeyrekte %9'luk bir artışla 891 milyon $'a ulaşan gelirinin yanı sıra %15,5'lik bir artışla hisse başına 2,01 $'a ulaşan düzeltilmiş kazançlarını açıkladı. Bu rakamlar analistlerin tahminlerini aştı. Şirket, 2025 mali yılı için %11,5 ila %13,5 arasında gelir artışı öngörüyor. Guess? hisseleri Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde %19 yükseldi.

Revolve da son zamanlarda yatırımcıların ilgisini çekiyor. TD Cowen, RVLV hisselerini piyasa performansından daha iyi performansa yükseltti ve Revolve'u "lider Z kuşağı moda platformu" olarak tanımladı. Revolve hisseleri Perşembe günü %4,7 yükseldi.

Nike ve Lululemon'da Kazanç Beklentileri

Placer.ai'den alınan veriler, Nike ve Lululemon mağazalarındaki trafiğin 2023 yılında rakiplerini geride bıraktığını gösteriyor. Nike'ın Ocak ayında %35,7 ve Şubat ayında %34,8 müşteri  trafiği, Lululemon'ın Ocak ayındaki %39,4'lük artışa kıyasla Şubat ayında %20'ye yavaşladı.

Analistler, Nike'ın 3. çeyrek mali karının %3,8 azalarak hisse başına 76 sente, gelirlerin ise %1 azalarak 12,3 milyar $'a gerileyeceğini tahmin ediyor. Nike hisseleri Perşembe günü hafifçe yükseldi.

Lululemon'ın ise dördüncü çeyrekte %15,2'lik gelir artışıyla 3,19 milyar dolara ulaşan kazançların %13,6 artarak hisse başına 5 dolara yükselmesi bekleniyor. Lululemon hisseleri Perşembe günü yükseliş gösterdi.

Yatırım için Önemli Noktalar:

  • Guess? ve Revolve, güçlü kazanç raporları ve yükselen hisse senedi fiyatlarıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor.
  • Nike ve Lululemon, 14 Mart'ta açıklanan zayıf perakende satış rakamlarının ardından bu Perşembe günü üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklayacak.
  • Nike'ın mağaza müşteri trafiği ve kazançları 2023 yılında Lululemon'ı geride bıraktı.
  • Lululemon'ın 2023 yılı gelirlerinin 9,596 milyar dolar olması ve hisse başına kazancın 12,18 dolar olması bekleniyor.

 

İlgili Haberler