Nike'ın Barcelona ile milyonlarca sterlinlik anlaşması bitiyor mu

Nike'ın Barcelona ile milyonlarca sterlinlik anlaşması bitiyor mu

Nike ile 1998'den beri forma tedarikçisi olarak iş birliği yapan Barcelona, forma sponsorluğu anlaşmasını feshetmeyi planlıyor

A+A-

Katalan devi Barcelona, Nike ile olan uzun süreli forma sponsorluğu anlaşmasını feshetmeyi ve forma üretimi için kendi markalarını yaratmayı planlıyor.

İspanyol basınına göre Barcelona, Nike ile olan mevcut anlaşmasını feshetmeyi ve sezon başına 73 milyon sterlin kazandıran bu sponsorluktan vazgeçmeyi planlıyor.

Kulübün, forma üretimi için kendi markalarını yaratma gibi çığır açan bir seçeneği de içeren alternatifleri araştırdığı belirtiliyor.

Öte yandan potansiyel bir alternatif olarak Puma'nın ortaya çıktığı ve Barcelona'ya yıllık 85 milyon sterlinden fazla teklif vermeye hazır olduğu bildiriliyor.

Ancak Barcelona, formalarını kendi markaları altında üretmek ve dağıtmak için "büyük bir çokuluslu şirketle" iş birliği yapma fikrine de sıcak bakıyor.

Kulüp başkanı Joan Laporta, Nike ile devam eden endişeleri ve yeni yollar keşfetme arzusunu vurgulayarak bu yenilikçi yaklaşımı desteklediklerini ifade etti.

Laporta, üç seçeneğin altını çizdi: Nike ile devam etmek, piyasadan gelen teklifleri kabul etmek veya Barca Licensing & Merchandising aracılığıyla kendi üretimini yapmak.

Nike'ın son dönemde yaşadığı mali zorluklar ve önümüzdeki üç yıl içinde 2 milyar dolar tasarruf etmesine yönelik planları, Barcelona'yı ortaklıklarını yeniden değerlendirmeye itti.

Bu hamle, Nike'ın Tiger Woods'un sponsorluk anlaşmasını sonlandırması ve Manchester United oyuncuları Casemiro ve Lisandro Martinez'in sponsorluklarındaki değişimler gibi sporcu sponsorluklarına ilişkin kararlarına benzer geniş kapsamlı etkilere yol açabilir.

 

İlgili Haberler