Nokia Avrupa'da üretim yapmayı planlıyor

Nokia Avrupa'da üretim yapmayı planlıyor

Nokia markalı akıllı telefonların lisans sahibi HMD Global yaptığı açıklamada 5G cihaz üretimini Avrupa'ya getirmek için bu yıl çalışmalara başladıklarını söyledi.

A+A-

Apple ve Samsung dahil olmak üzere tüm büyük şirketler maliyetleri düşürmek için telefonlarını Asya'da ürettiğinden Avrupa'da büyük bir akıllı telefon üretim varlığı bulunmuyor.

Finlandiya merkezli HMD ise yaptığı bir basın açıklamasında, Avrupa'da akıllı telefon üretme ve test etmenin ilk aşamaları olarak yazılım değişiklikleri ve kapsamlı testler konusunda bir dizi BT güvenlik ortağıyla birlikte çalıştığını söyledi.

Şirket fabrikasını Avrupa'nın neresinde kurmayı planladığını açıklamadı.

Avrupa Birliği, Avrupa Çip Yasası ile yarı iletkenler için yaptığı gibi yasalar çıkararak ve sübvansiyonlar sunarak şirketleri kilit sektörlerde üretim yapmaya teşvik ediyor.

HMD pazarlama müdürü Lars Silberbauer Reuters'e verdiği demeçte, "Avrupa'daki spesifik sübvansiyonları tartışamasak da, Avrupa'da üretim ve Ar-Ge'yi savunmak için Avrupa'da hem kamu hem de özel sektördeki birçok tarafla işbirliği yapıyoruz" dedi.

HMD 2016 yılında bir zamanlar dünyanın en büyük telefon üreticisi olan Nokia ile Nokia markalı akıllı telefonlar ve tabletler üretmek için 10 yıllık özel bir lisans anlaşması imzaladı.

Nokia o zamana kadar akıllı telefon savaşını kaybetmiş ve 2014 yılında tüm telefon işini Microsoft'a satmıştı. Şimdi telekom ağı ekipmanlarına odaklanıyor.

HMD, Nokia'nın kalan telefon patentlerini ve Tayvanlı Foxconn'un üretim tesislerini, diğer uygun fiyatlı Android telefon üreticileriyle rekabet edecek yeni bir akıllı telefon serisi oluşturmak için kullandı.

İlgili Haberler