Norveç'in 1,4 trilyon dolarlık yatırım fonu Çin ofisini kapatıyor

Norveç'in 1,4 trilyon dolarlık yatırım fonu Çin ofisini kapatıyor

Dünyanın en büyük devlet varlık fonunu işleten Norges Bank Investment Management (NBIM), Şanghay'daki ofisini kapatıyor.

A+A-

Norveç'in 1,4 trilyon dolarlık devlet emeklilik fonunu yöneten Norges Bank Investment Management (NBIM), Çin'deki Şanghay ofisini kapatma sürecini başlattı.

NBIM, büyük küresel şirketlerin Çin'deki faaliyetlerini geri çekmesinin bir göstergesi olarak bu kararı aldı. Şirketin 2022 sonuna kadar yaklaşık 42 milyar dolar değerinde hissesi bulunan 850'den fazla Çinli şirketteki yatırımları Singapur'daki Asya merkezinden yönetilecek.

NBIM, kararın operasyonel kaygılardan kaynaklandığını ve yatırımları veya Çin'deki stratejisini etkilemeyeceğini belirtti. Şu anda Şanghay ofisinde sekiz kişi çalışıyor ve kapanış süreci etkilenen herkes için düzenli bir şekilde gerçekleştirilecek.

Bu geri çekilme, Çin'de iş yapmaya ilişkin belirsizliğin artmasıyla uluslararası yatırımcılar arasında bir eğilim olarak görünmekte. Bununla birlikte Ontario Teachers' Pension Plan ve Forrester Research gibi diğer şirketler de Çin'deki faaliyetlerini azalttı

İlgili Haberler