Citigroup’un New York merkezli borรงlanma araรงlarฤฑ stratejisti Eric Ollom, “(Not indirimi nedeniyle) Zorunlu satฤฑล miktarฤฑnฤฑn yaklaลฤฑk 2.5-3 milyar dolar olacaฤฤฑ tahmin ediliyor. Bu miktar dolaลฤฑmdaki toplam Eurobond’larฤฑn yaklaลฤฑk yรผzde 5’ine denk geliyor” dedi.
Ollom, baลlangฤฑรงtaki satฤฑลlara ilave satฤฑลlar eklenebileceฤini ancak bunun zamanlamasฤฑnฤฑn her kurumun kendi durumuna gรถre deฤiลeceฤini sรถyledi.
Ollom, “Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn Tรผrkiye varlฤฑklarฤฑnda aฤฤฑrlฤฑฤฤฑ azalt konumunda olduklarฤฑna inanฤฑyoruz, bu durum satฤฑล baskฤฑsฤฑnฤฑ kฤฑsฤฑtlayacaktฤฑr” dedi.
Tรผrkiye bankalarฤฑnฤฑn tahvillerinde de not indirimi riski gรถrรผlebileceฤini sรถyleyen Ollom, bu durumun “Tรผrkiye bankalarฤฑnda alฤฑm fฤฑrsatฤฑ yaratabileceฤini” kaydetti.






