Nvidia hisselerine Goldman Sachs dopingi

Nvidia hisselerine Goldman Sachs dopingi

Goldman Sachs, Nvidia'yı Conviction buy'  listesine ekledi, hisseler yüzde 2.4 prim yaptı

A+A-

Nvidia hisseleri, Goldman Sachs analistlerinin yonga üreticisini amiral gemisi hisse senedi tavsiyeleri listesine eklemesinin ardından Pazartesi günü geç saatlerde yükseldi.

Goldman Sachs analisti Steven Kron, Nvidia'yı bankanın 'Americas Conviction List'ine ekleyerek Ağustos sonunda hisse senedine verdiği 'satın al' notunu bir adım yukarı taşıdı ve fiyat hedefini hisse başına 605 dolar olarak korudu.

Goldman, "Nvidia'nın, rekabetçi yapısı ve müşterilerin giderek daha karmaşık hale gelen yapay zeka modellerini geliştirme ve uygulama aciliyeti göz önüne alındığında, öngörülebilir gelecekler için hızlandırılmış bilgi işlem endüstrisi standardı olarak statüsünü korumasını bekleyin" dedi.

Nvidia, dünyanın en büyük yapay zeka yonga üreticisi ve Ağustos ayında beklenenden daha güçlü ikinci çeyrek kazancı açıkladı. Şirketin cari çeyrek gelirlerinin yaklaşık 16 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. 

Nvidia hisseleri Pazartesi günü geç saatlerde yapılan işlemlerde %2,4 artışla 445,02 dolardan el değiştirdi. Hisse senedi bu yıl %203'ten fazla artış gösterdi ve 29 Ağustos'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 487,84 dolara ulaştı.

İlgili Haberler