Öğretmenin bahçede bulduğu parça, borsaları sarsabilir

Öğretmenin bahçede bulduğu parça, borsaları sarsabilir

Haftanın ilk işlem gününde New York borsasında satışlara neden olan Boeing ile ilgili yeni gelişme

A+A-

ABD Oregon'da bir öğretmen Boeing uçağının kayıp kapısını bahçesinde buldu. Portland, Oregon'da yaşayan Öğretmen Bob Sauer, Cuma günü Alaska Havayollarına ait bir uçaktan kopan ve uçağın basıncını düşürerek acil iniş yapmasına neden olan kayıp kapı kapağını bahçesinde buldu.

ABD Federal Havacılık İdaresinin (FAA), bir yolcu uçağının havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapması sonrası bazı "Boeing 737 MAX 9" tipi uçakların uçuşlarının geçici olarak durdurulmasına karar vermesinin ardından Boeing hisseleri ilk işlem gününde yüzde 8 değer kaybetti.

New York borsası'nın dünkü açılışında Boeing hisselerindeki satışlar nedeniyle gerileyen endeksleri daha sonra toparlanmıştı.

Açıklama sonrası arama yaptı

Sauer, 16.000 feet (4.877 metre) yükseklikte kopan kapağı aramak için el feneri ile bahçesine bakmaya çıktığını söyledi.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB), kopan kapağın Portland'ın Cedar Hills banliyösünde bir yere düşmüş olabileceğini açıklamıştı. 

NTSB'nin olası bir iniş noktası olarak belirlediği banliyöye yakın olan bahçesinde arama yapan Sauer, el feneri ışığında ağaçların altında parlak bir şey gördüğünü söyledi. "Bunun bir uçağın parçası olduğu çok açıktı. Gövdeyle aynı eğriliğe sahipti, içinde uçak tipi bir pencere vardı ve beyazdı." dedi.

İlgili Haberler