OGS iptal edildi, cihaz paraları ne olacak?

OGS iptal edildi, cihaz paraları ne olacak?

OGS cihaz bedellerinin iade mi edileceği yoksa HGS’lere bakiye olarak mı ekleneceği netleşmiş değil.

A+A-

OGS cihaz bedellerinin iade mi edileceği yoksa HGS’lere bakiye olarak mı ekleneceği netleşmiş değil. Hürriyet internet sitesinde yayınlanan habere göre; Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, 1.2 milyon OGS kullanıcısının hesaplarıyla ilgili bir çalışma yapıldığını ve önümüzdeki birkaç gün içinde kamuoyunun bu konuda bilgilendirileceğini söylediler.

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ise PTT ile bankaların görüşme yaptığını, vatandaşın mağdur edilmeksizin HGS’ye geçişlerinin yapılması için formül arandığını belirttiler. Yetkililer, “Cihaz bedeli geri de verilebilir, HGS hesabında bakiye olarak kullanımına da açılabilir. Ama gecikmeksizin, bu durumla ilgili vatandaşlarımız bilgilendirilecek” dedi.

Bankacılık kaynakları OGS uygulamasında kendilerinin sadece aracı olduklarını, sistemin tamamıyla Karayolları üzerinden yürüdüğünü belirttiler. Ancak Karayolları’nın eski bürokratları, OGS cihazlarının bankalar tarafından araç sahiplerine satıldığını, dolayısıyla paraların da onlara ödendiğini ileri sürdüler.

İlgili Haberler