Omicron kısıtlamaları Samsung’u vurdu

Omicron kısıtlamaları Samsung’u vurdu

Çin’de hızlı yayılan koronavirüs nedeniyle kapanmaların yeniden başlaması yonga üretimindeki mevcut sıkıntıları arttırdı. Samsung’un NAND üretimi belirli bir süre sıkıntıya girecek.

A+A-

Dünyada çok hızlı yayılan Omicron varyantı yeniden kapanmalara dönülmesine neden oldu. Küresel çip krizinin çıkış noktası olan kapanmaların yeniden gelmesi endişe yarattı. Özellikle Asya ülkelerinde salgın endişesi artıyor. 

Samsung’u kapanma vurdu

NAND yonga üretiminin yüzde 40’ını Çin Xian bölgesinde yapan Samsung, COVID-19 vakalarının artması ile sıkıntıya girdi. Bölgede yönetim tarafından katı kapanma tedbirlerinin uygulanması üretimi de olumsuz etkiliyor. 

Katı kapanma tedbiri her evden sadece bir kişinin iki günde bir dışarı çıkarak acil ihtiyaçları gidermesini kapsıyor. Samsung tesisleri de bu nedenle en üst uyarı seviyesi olan Acil Durum moduna geçti. Global NAND üretiminin yüzde 15’ini karşılayan Samsung Xian tesisleri ayrıca SSD oluştururken istiflenen yüksek katmanlı 3D NAND modüllerini üretiyor. 

Samsung haricinde PTI ve Micron da bu bölgede üretim yapıyor. Yani SSD sektörü açısından haberler iç açıcı değil. Normalde SSD fiyatlarının önümüzdeki 3 aylık süreçte yüzde 10-15 düşmesi bekleniyordu ancak kapanmanın  süresine bağlı olarak bu yüzde azalabilir veya hiç gerçekleşmeyebilir. Yani iyiye gitmesi beklenirken yonga sektörünün durumu daha da kötüye gidiyor gibi. 

İlgili Haberler