Vakıfbank Çinli bankadan kredi aldı

Vakıfbank Çinli bankadan kredi aldı

Vakıfbank, Çin Kalkınma Bankası'ndan 3,5 milyar yuan (560 milyon dolar) kredi temin etti.

A+A-

Banka Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Çin Kalkınma Bankası ile 3 yıl vadeli 3,5 milyar Yuan tutarında kredi anlaşması imzalandığını duyurdu.

Anlaşma iki banka arasındaki ilk ikili anlaşma olarak kaydedildi. Aynı zamanda anlaşmayla Vakıfbank ilk kez yuan cinsi kredi temin etmiş oldu.

Son yıllarda Vakıfbank’ın Çin menşei bankalarla artan işbirliği dikkat çekiyor. 2017 yılında ICBC’den alınan 3 yıl vadeli,250 milyon dolar tutarındaki kredi; 2020 vade sonunda yine 3 yıl olacak şekilde 325 milyon dolar ile yenilenmişti.

Ayrıca 2019’da Çin Eximbank ile 1 yıl vadeli 140 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzalanmıştı. Çin Kalkınma Bankası bu anlamda Vakıfbank’ın işbirliği yaptığı üçüncü Çin menşeili banka oldu. Bu işlemlerin toplamında elde edilen kaynak büyüklüğü 1,3 milyar dolar seviyesine yaklaştı.

Vakıfbank Çin'den kredi temin etti

Banka Mart ayında 1 milyar 750 milyon dolar tutarında seküritizasyon işlemi gerçekleşmiş; ayrıca Nisan ve Kasım aylarında toplam yaklaşık 1 milyar 800 milyon sendikasyon kredilerini sürdürülebilir temali sendikasyon kredisi çevirerek iki işlemi de yüzde yüzün üzerinde çevirmişti. Eylül ayında ise 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında sürdürülebilir eurbond ihracı gerçekleştirmişti.

Çin Kalkınma Bankası’ndan elde edilen kredi ile Vakıfbank 2021’de toplam 4,7 milyar dolar yurtdışından kaynak sağlamış oldu.

Denizbank yuan dilimli sendikasyon sağlamıştı

Haziran ayında Denizbank da yuan dilimli sendikasyon sağladığını duyurmuştu.

Denizbank kredinin 367 gün vadeli 222 milyon euro, 102,5 milyon dolar ve 364 gün vadeli 245 milyon yuanlık dilimlerden oluştuğunu belirtmişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler