Ons altın yeni haftaya düşüşle başladı

Ons altın yeni haftaya düşüşle başladı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara bölge ülkelerinin müdahil olacakları endişelerinin yatışmaya başlaması ons altının yeni haftaya yüzde 1 düşüşle başlamasına neden oldu. 

A+A-

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunun bir işgale dönüşmeyeceği ve bölge ülkelerinin çatışmalara müdahil olmayacakları beklentilerinin etkisiyle ons altın Cuma gününe göre yüzde 1'in üzerinde düşerek 1912,38 doları gördü. Sabah saatlerinde de ons altın 1913,22 dolarda. 

City Index Kıdemli Analisti Matt Simpson, "Cuma günü yukarı yönde aşırı bir hareket gördük ve bu tür hareketler genellikle bir miktar ortalama geri dönüşe işaret ediyor. Fiyatlardaki artış göz önüne alındığında, altın muhtemelen düşüşleri satın almak isteyen tüccarlar için odak noktası olmaya devam edecek, bu da 1.920 ve 1.900 $ 'ı ilgi alanı haline getiriyor. Ancak Orta Doğu'daki gerilim tırmanmaya devam ederse, altını açığa satmak kısa vadede ayılar için çok iyi sonuçlanmayabilir" dedi.

Analistler, bugün için direnç noktası olarak 1933 doları gösteriyorlar. Buranın aşılması halinde 1953 dolar hedeflenebilir. Aşağı hareketlerde desteklerd 1911 ve 1902 dolarda.

İlgili Haberler