OPEC ve mรผttefikleri, piyasaya daha fazla petrol vermeyi mi yoksa petrol fiyatlarฤฑndaki dรผลรผล nedeniyle arzฤฑ mฤฑ kฤฑsฤฑtlayacaฤฤฑna karar vermek iรงin iki gรผnlรผk toplantฤฑlarฤฑna bugรผn baลlฤฑyor. Grubun Omicron koronavirรผs varyantฤฑnฤฑn kรผresel enerji talebini zayฤฑflatabileceฤinden endiลe ettiฤi bildirildi.
Petrol fiyatlarฤฑ Ekim ayฤฑndaki 86 dolardan dรผn varil baลฤฑna 70 dolara dรผลerek pandeminin baลlangฤฑcฤฑndan bu yana en bรผyรผk aylฤฑk dรผลรผลรผnรผ kaydetti.
Kasฤฑm ayฤฑnda Brent % 16,4 dรผลerken WTI % 20,8 ile Mart 2020’den bu yana en bรผyรผk aylฤฑk dรผลรผลรผnรผ kaydetti.
Rystad Energy’nin kฤฑdemli petrol piyasalarฤฑ analisti Louise Dickson, “Petrol talebine yรถnelik tehdit gerรงek. Baลka bir karantina dalgasฤฑ, 2022’nin ilk รงeyreฤinde gรผnde 3 milyon varil/gรผn petrol talebi kaybฤฑna neden olabilir.” dedi.







