Otomotiv devi Toyota elektrikli araçlar için yeni planlarını açıkladı

Otomotiv devi Toyota elektrikli araçlar için yeni planlarını açıkladı

Toyota Motor, elektrikli araçlarının menzilini ve performansını artırmak ve maliyetlerini düşürmek için yüksek performanslı, katı hal bataryaları ve diğer teknolojileri tanıtacağını söyledi.

A+A-

Japon otomobil üreticisi Toyota, 2026'dan itibaren yeni nesil bataryaları piyasaya sürmeyi hedeflediğini, daha uzun sürüş menzili ve daha hızlı şarj süreleri sunan araçlarla tüketicileri kazanmayı amaçladığını söyledi.

Ayrıca, 2027-2028 yıllarında ticarileştirmeyi hedeflediği katı hal pillerini seri olarak üretmek için bir yöntem geliştirdiğini söyledi.

Toyota'nın strateji ve yönetiminin mercek altına alınacağı yıllık hissedarlar toplantısından bir gün önce yapılan duyuru, otomobil üreticisinin rakiplerinin gerisinde kaldığı ve hızla büyüyen elektrikli araç pazarında rekabet etme stratejisinin şimdiye kadarki en kapsamlı ifşası anlamına geliyor.

Toyota hisseleri Salı günü %4,45 artışla 2.161 yen seviyesindeydi.

Otomobil üreticisi, 1.000 km (621 mil) menzile sahip olacak daha verimli bir lityum-iyon bataryaya sahip bir EV (elektrikli araç) üreteceğini söyledi. Buna kıyasla, dünyanın en çok satan elektrikli aracı olan Tesla Model Y'nin uzun menzilli versiyonu, ABD test standartlarına göre yaklaşık 530 km gidebiliyor.

Toyota, yeni uzun menzilli elektrikli aracının beklenen maliyetlerini veya üretim yerini ayrıntılı olarak açıklamadığı gibi, geliştirme yolunda ilerlediğini söylediği yeni nesil katı hal pillerini nerede üreteceğini veya gerekli yatırımı açıklamadı.

Toyota'nın yeni elektrikli araç birimi BEV Factory'nin başkanı Takero Kato, Salı günü otomobil üreticisinin YouTube kanalında yayınlanan bir videoda "Başarmak istediğimiz şey, BEV'lerle geleceği değiştirmek" dedi.

Kato ayrıca "Yeni nesil bataryalı elektrikli araçları küresel olarak ve 2026'dan itibaren tam bir ürün yelpazesi olarak piyasaya süreceğiz" dedi.

Toyota ayrıca elektrikli araçlarının ve bataryalarının maliyetlerini düşürmek için kullanmayı planladığı diğer teknolojileri de detaylandırdı.

Otomobil üreticisi, ABD'nin elektrikli araç lideri Tesla'nın öncülük ettiği bir üretim yeniliğini benimseyerek, üretim maliyetlerini düşürmek için "kendinden tahrikli" bir montaj hattı ve Giga döküm kullanacağını taahhüt etti.

Kato, Mayıs ayında kurulan BEV Fabrikası'nın 2030 yılına kadar yaklaşık 1,7 milyon araç üretmeyi hedeflediğini söyledi - Toyota'nın o yıla kadar yılda satmayı hedeflediği 3,5 milyon elektrikli aracın yaklaşık yarısı.

Nisan ayında otomobil üreticisi, Lexus markası da dahil olmak üzere dünya çapında 8.584 elektrikli araç satarak ilk kez tek bir ayda küresel satışlarının %1'inden fazlasını gerçekleştirdi.

İlgili Haberler