Otomotiv devleri 'elektrikli'de vergi avantajını kaybediyor

Otomotiv devleri 'elektrikli'de vergi avantajını kaybediyor

ABD'deki yeni düzenlemenin ardından otomotiv devleri elektrikli araç satışında vergi avantajını kaybetti.

A+A-

ABD Hazinesi, Pazartesi günü yürürlüğe giren yeni batarya tedarik kurallarının ardından Nissan Leaf, Tesla Cybertruck All-Wheel Drive, bazı Tesla Model 3'ler ve Chevrolet Blazer EV dahil olmak üzere birçok elektrikli aracın 7.500 dolara varan vergi kredisi uygunluğunu kaybettiğini açıkladı.

Hazine Aralık ayında, ABD'nin elektrikli araç tedarik zincirini Çin'den uzaklaştırmayı amaçlayan yeni batarya tedarik gereksinimlerini detaylandıran kılavuzlar yayınladı. Bu kurallar Pazartesi günü yürürlüğe girdi.

ABD elektrikli araçlar için vergi kredisi almaya hak kazanan 'elektrikli' modellerin sayısı 43'ten 19'a düştü. Bu rakamlar aynı araç tipinin farklı versiyonlarını da içeriyor. Hazine, bazı üreticilerin henüz uygun araçlarla ilgili bilgi sunmadığını ve bunun da listede değişikliklere yol açabileceğini söyledi.

Tesla'nın web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre "Cybertruck muhtemelen 2024 yılında federal vergi kredisine hak kazanacak" ifadelerine yer verildi.

Yeni kurallar, alıcıların satış noktasında katılımcı bir bayide 7.500 $'a kadar vergi kredisi talep etmelerine olanak tanıyor. Vergi kredisi, hak kazanmak için araç fiyatı ve alıcının gelirine ilişkin sınırlar belirliyor.

Volkswagen ID.4, Tesla Model 3 Arkadan İtişli, BMW X5 xDrive50e, Audi Q5 PHEV 55, Cadillac Lyriq ve Ford E-Transit vergi kredisi almaya hak kazanan araçlar listesinden düşen araçlar arasında yer alıyor.

Volkswagen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 1 Ocak'tan sonraki araçlar için "federal elektrikli araç vergi kredisine uygunluğu teyit etme sürecinde olduğunu" söyledi.

VW, "MY2023 ID.4'lerin ve tüm MY2024 ID.4'lerin yeni kurallar kapsamında uygun olacağı konusunda iyimseriz" diye ekledi.

Nissan, "değişen gereklilikleri karşılamak ve gelecekte Nissan Leaf için vergi kredisi uygunluğunu yeniden kazanmak" amacıyla tedarikçilerle birlikte çalıştığını söyledi.

Hazine, "otomobil üreticilerinin, alıcıların yeni temiz araç kredisinden yararlanmaya devam etmelerini sağlamak için tedarik zincirlerini ayarladıklarını, müttefiklerle ortaklık kurduklarını ve iş ve yatırımı ABD'ye geri getirdiklerini" söyledi.

Ford Motor geçen ay yaptığı açıklamada E-Transit'in Mach-E ve Lincoln Aviator Grand Touring plug-in hibrid gibi 3.750 dolarlık vergi kredisini kaybedeceğini, ancak F-150 EV Lighting ve Lincoln Corsair Grand Touring'in kredileri koruduğunu söyledi.

General Motors, Chevrolet Bolt hariç tüm elektrikli araçlarının geçici olarak uygunluğunu kaybedeceğini belirtti ve Lyriq ve Blazer EV'nin iki küçük bileşen nedeniyle krediyi kaybettiğini ekledi.

GM, bir kaynak değişikliğinden sonra Lyriq ve Blazer EV'nin 2024'ün başlarında yeniden uygunluk kazanacağını ve "kaynak değişikliğinden sonra üretilen Chevrolet Equinox EV, Chevrolet Silverado EV, GMC Sierra EV ve Cadillac OPTIQ'in tam teşvik için uygun olacağını" söyledi.

2022 Enflasyon Azaltma Yasası, elektrikli araç vergi kredisini yeniden düzenleyerek, araçların herhangi bir vergi kredisine hak kazanması için Kuzey Amerika'da monte edilmesini zorunlu kıldı ve o sırada uygun modellerin yaklaşık %70'ini ortadan kaldırdı.

İlgili Haberler