Özel sektör yönünü tahvil ihraçlarına çevirdi

Özel sektör yönünü tahvil ihraçlarına çevirdi

Rota Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan ve Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar özel sektörün yönünü tahvil ihraçlarına çevirdiğine dikkat çekti.

A+A-

Rota Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan, kredi faizlerinin yüzde 35-40'lar bandında iken yüzde 30'lar civarında olan özel sektör tahvillerin (ÖST) cazip hale gelmeye başladığını belirtti.

Eraslan, "Şirketler eskiden ucuz krediye erişiyordu. Şimdi alınan ihtiyati tedbirler oradaki hayatı zorlaştırmaya başladı. Bir de faizler artık 40'lara doğru gidiyor. Şirketler de yönünü tahvil ihracına çevirdi. Böylece yeni bir kaynağa ulaşım imkanı buldu" dedi.

Bloomberg HT'nin haberine göre Eraslan, ÖST'nin alım iştahı yaratıp yaratmayacağına ilişkin de, "Şirketler açısından, sabit ve değişken faizle alma imkanı var. Yatırımcı açısından mevduat faizinden daha iyi bir getiriye ulaşıyorsun. Enflasyon kadar yüksek getiri sağlamasa da şu anda TL cinsi yatırım araçları içinde iyi bir olanak. Ben avantajlı görüyorum. Umarım daha da büyür" dedi.

Yatırım fonlarına son dönemde büyük vergisel avantajlar sağlandığın hatırlatan Eraslan, "Eğer şirket iseniz, elinizdeki TL birikimlerinizi kurumlar vergisi avantajı sağlayan TL fona yatırmışsanız buradan bir gelir elde etme imkanı olur ki, bu şirketlerde kabaca yüzde 40'ların ortasına kadar bir gelir etme olanağı sağlar" ifadelerini kullandı. 

"ÖST faizin en yüksek olduğu yer"

Reel sektör firmalarının ÖST tarafına yönelmeye başladığını ifade eden o tarafta faizlerin yüzde 27'lerden yüzde 30'lara geldiğini hatta aştığını ile getiren Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar da, son dönemde özel sektör tahvil faizlerinde yükselişler olduğunu dile getirerek, "Yatırımcı açısından TL sabit getirisi olan için söylüyorum, ÖST en yüksek faizin olduğu tek yer gibi görünüyor." diye konuştu.

Salar, ÖST tarafında hiç görülmeyen şirketlerin görülmeye başladığını ve burada daha fazla hareket görmeyi beklediğini de sözlerine ekledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler