Petkim'in (PETKM) kredi notu düştü,Sabancı Holding (SAHOL) pay geri alımı yaptı

Petkim'in (PETKM) kredi notu düştü,Sabancı Holding (SAHOL) pay geri alımı yaptı

MGROS, PETKM, CCOLA, TSPOR, KENT, HEKTS, THYAO ve SAHOL'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptıkları açıklamalar.

A+A-

Migros (MGROS) 35 yeni mağaza açtı, Petkim (PETKM) kredi notu düştü, Coca-Cola (CCOLA) borçlanma aracı ihraç edecek, Trabzonspor (TSPOR) sermaye artıracak, Kent Gıda (KENT) idari para cezası aldı, Hektaş (HEKTS) bonosu itfa edildi, THY (THYAO) kredi notu yükseldi, Sabancı Holding (SAHOL) pay geri aldı. İşte şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP)yaptıkları açıklamalar:

Migros Ticaret A.Ş. (MGROS), Eylül ayı içerisinde 35 yeni mağaza açtı. Bu mağazalardan 16 tanesi Migros, 13 tanesi Migros Jet, 1 tanesi Macrocenter ve 5 tanesi Mion formatındaydı. Yeni mağazalar, Türkiye'nin 21 farklı şehrinde açıldı. Migros, bu mağazalarla birlikte toplam mağaza sayısını 3.205'e çıkardı.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin (PETKM) kredi notu Fitch Ratings tarafından "B"den "B-" seviyesine indirildi. Bu kararın nedeni olarak, Petkim'in yüksek borç seviyesi ve Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomik etkileri gösterildi.

Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCOLA), 3 milyar TL'ye kadar borçlanma aracı ihraç edeceğini açıkladı. Şirket, bu aracın ihraç edilmesiyle finansman ihtiyaçlarını karşılamayı ve büyümesini desteklemeyi planlıyor.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin (TSPOR) sermaye artırımı başvurusu SPK tarafından onaylandı. Şirket, 1.000.000.000 TL'ye kadar sermaye artırımı yapacak.

Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. (KENT), Rekabet Kurulu'ndan 8,7 milyon TL idari para cezası aldı. Şirket, 2020 yılında yaptığı bir eylem nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı.

Hektaş Ticaret T.A.Ş.'nin (HEKTS) finansman bonosu itfa edildi. Şirket, 250.000.000 TL nominal değerli finansman bonosunun itfa işlemini başarıyla tamamladı.

Türk Hava Yolları A.O.'nun (THYAO) kredi notu S&P tarafından "B" seviyesinde teyit edildi ve not görünümü "Durağan"a yükseltildi. Bu karar, THY'nin finansal durumunun iyileştiğine dair işaret olarak yorumlandı.

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL), pay geri alım işlemi gerçekleştirdi. Şirket, 2.000.000 TL nominal değerli payı geri aldı.

İlgili Haberler