Goldman Sachs, petrol talebinin 2022’ye kadar koronavirรผs รถncesi seviyeye dรถnmesini bekliyor
Goldman Sachs, hรผkรผmetlerin ekonomilerinin iyileลtirmek iรงin altyapฤฑ harcamalarฤฑnฤฑ artฤฑrmalarฤฑnฤฑn ve insanlarฤฑn toplu taลฤฑma yerine bireysel araรงlarฤฑna yรถnelmelerinin global petrol talebinin 2022’de koronavirรผs รถncesi seviyeye dรถnmesine yardฤฑm edeceฤini รถngรถrdรผ.
Bu yฤฑl global petrol talebinin yรผzde 8 azalacaฤฤฑnฤฑ ve 2021 yฤฑmฤฑnda talebin yรผzde 6 toparlanacaฤฤฑnฤฑ tahmin eden Goldman Sacns, salgฤฑn รถncesi seviyeye tam toparlanmanฤฑn 2022’de gelmesini bekliyor.
Goldman Sachs yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “Petrol talebi hali hazฤฑrda toparlanmaya baลladฤฑ. Toparlanmanฤฑn ilk hฤฑzฤฑ รin ve Hindistan gibi ekonomilerde yukarฤฑ yรถnlรผ ลaลฤฑrtฤฑcฤฑ. Talep hala normal seviyenin altฤฑnda. Haziran’da talebin geรงen yฤฑlฤฑn yรผzde 12 altฤฑnda kaldฤฑฤฤฑ tahmin ediliyor” ifadelerine yer verdi.
Goldman Sachs, akaryaฤฑt รผrรผnleri arasฤฑnda en hฤฑzlฤฑ toparlanmanฤฑn benzinde olacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrรผrken, jet yakฤฑtฤฑ talebinin dรผลรผk kalmaya devam edeceฤini vurguladฤฑ.







