Petrol yükselişte

Petrol yükselişte

ABD ham petrolü dün açıklanan stok verileri ile düşerken, Çin'de piyasaların enflasyon ile moral bulması ardından yeniden yükselişe geçti.

A+A-

İntegral Menkul'ün petrole ilişkin değerkle

Ham petrolde tepki alımları devam ediyor

ABD ham petrolü dün açıklanan stok verileri ile düşerken, Çin'de piyasaların enflasyon ile moral bulması ardından yeniden yükselişe geçti. Dün açıklanan verilere bakıldığında stoklardaki artışın 2 haftadır devam ettiği görülüyor. Artan üretim ile birlikte rafineri kapasitelerindeki düşüş stokların artmasındaki ana etken olarak karşımıza çıkmakta. Arz kanadında genel görünüm üretim fazlasının devam edebileceği yönünde. Hem OPEC hem de ABD üretimdeki artış trendini ılımlı şekilde koruyor. Talep kanadında ise Çin borsalarının bugün açıklanan Çin enflasyonu verisi ile toparlanması ham petrolün de yukarı yönlü hareketini destekliyor. FOMC tutanaklarından çıkan notlarda da Çin'e yapılan vurgu, ham petrolün talep kanadında Çin'i takip edeceğinin göstergesi olacaktır.

WTI teknik olarak incelendiğinde 50,50 bölgesinden gelen tepki alımları ile birlikte yeniden 52,00 üzerine yükselirken, bu bölge üzerindeki tutunma çabası dikkat çekiyor. Yükselişin devam etmesi halinde 53,30 ve 54,10 dirençleri öne çıkarken, geri çekilmede ise 51,85 / 50,55 ve 50,00 destekleri takip edilebilir.

 

Dirençler: 53,30 / 54,10 / 55,70

Destekler: 51,85 /  50,55 / 50,00

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.