Piyasalar Fed kararı öncesi düşüşte

Piyasalar Fed kararı öncesi düşüşte

Bugün Fed’den 2000 yılından beri en büyük faiz artışı beklenirken Asya borsaları düştü, tahviller baskı altında.

A+A-

Piyasalar Fed öncesi baskı altında. ABD Merkez Bankası’nın bugün enflasyonla mücadele için 2000 yılından beri en büyük faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Asya’da Borsalar Hong Kong teknoloji firmalarının öncülüğünde düştü. Dolar endeksi 2 yılın zirvelerine yakın yatay seyretti. Finansal koşullarda sıkılaşma, Çin’de Kovid karantinaları ve Ukrayna’daki savaş gibi riskler doları destekliyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 3’e yakın seviyeden kapanış yaptı.

Bloomberg'in haberine göre petrolün varil fiyatı103 doları aşarken altının ons fiyatı 1,865 dolara geriledi.

Bugün Japonya ve Çin piyasaları ise kapalıydı.

ABD’de S&P 500 endeksi en yüzde 0.5 yükselirken bugün vadeli endeks kontratları yatay seyrediyor. Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,3, Hong Kong’ta Hang Seng endeksi yüzde 1.3 düştü.

Offshore yuan dolara karşı yüzde 0.2 yükselirken Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyrediyor.

Fed’in bu akşam 50 baz puan faiz artırması ve bilanço daraltma planını detaylandırması bekleniyor. Başkan Jerome Powell’ın konuşmasında şahin söylemler olup olmayacağı takip edilecek. Piyasalarda Haziran, Temmuz ve Eylül ayı toplantılarında da 50’şer baz puan faiz artışı fiyatlanıyor. Bu, 30 yılın en agresif sıkılaşma patikası anlamına geliyor. Ancak 75 baz puan faiz artışı sinyalinin piyasaları etkileyebileceği ifade ediliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler