Haftanฤฑn ilk iลlem gรผnรผnde BIST100 endeksi %3.10 artฤฑลla 91,240 seviyesinden kapatฤฑrken, BIST30 endeksi de %3.44 deฤer kazanarak 112,143 seviyesinden sonlandฤฑrdฤฑ. Borsa ฤฐstanbulโda gerรงekleลen toplam iลlem hacmi 5,7 milyar TL olurken, gรผnรผn en รงok hacim yaratan hisseleri sฤฑrasฤฑyla GARAN, HALKB ve THYAO oldu.
Tรผrkiye’de sanayi รผretimi ลubat ayฤฑnda aylฤฑk bazda %0.4 dรผลtรผ, yฤฑllฤฑk bazda ise %1 ile beklentilerin altฤฑnda artฤฑล kaydetti. TรฤฐK verilerine gรถre mevsim ve takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayinin alt sektรถrleri incelendiฤinde, ลubat ayฤฑnda madencilik ve taลocakรงฤฑlฤฑฤฤฑ sektรถrรผ endeksi bir รถnceki aya gรถre %5 artarken, imalat sanayi sektรถrรผ endeksi %0,9 azaldฤฑ ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme รผretimi ve daฤฤฑtฤฑmฤฑ sektรถrรผ endeksi ise %0,6 arttฤฑ. ฤฐstanbul Sanayi Odasฤฑ (ฤฐSO) Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Erdal Bahรงฤฑvan, Satฤฑn Alma Yรถneticileri Endeksi (PMI), kapasite raporu ve istihdam verilerinin, kendilerine sanayinin durgunluk istasyonundan yavaล yavaล ayrฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ gรถsterdiฤini belirterek, mart ayฤฑ รถncรผ gรถstergelerinin Tรผrkiye bรผyรผmesi iรงin umut verici olduฤu ifadesini kullandฤฑ.
ลirket haberlerine baktฤฑฤฤฑmฤฑzda ลiลe Cam tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลirketin Yรถnetim Kurulu’nun 7 Nisan 2017 tarihli toplantฤฑsฤฑnda Yรถnetim Kurulu Baลkanlฤฑฤฤฑndan 4 Nisan 2017 tarihi itibarฤฑyla istifa ederek ayrฤฑlan Sayฤฑn Hakkฤฑ Ersin รzince’nin yerine 7 Nisan 2017 tarihi itibarฤฑyla Sayฤฑn Adnan Bali’nin Yรถnetim Kurulu Baลkanlฤฑฤฤฑna seรงilmesine karar verildiฤi duyuruldu.
Sentixโten yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, martta 20,7 puan olan Euro Bรถlgesi Yatฤฑrฤฑmcฤฑ Gรผven Endeksi, bu ay 3,2 puanlฤฑk artฤฑลla 23,9 puana yรผkseldi. Bu, 2007 yฤฑlฤฑnฤฑn aฤustos ayฤฑndan bu yana gรถrรผlen en yรผksek deฤer oldu. Fransa Maliye Bakanฤฑ Michel Sapin, Yunanistan’ฤฑn borรงlarฤฑ iรงin IMF ile anlaลฤฑlmasฤฑ gerektiฤini sรถyledi. IMF ile Yunanistan arasฤฑnda borรงlar konusunda bรผtรผncรผl bir anlaลma yapฤฑlmasฤฑ gerektiฤini belirten Sapin, anlaลmanฤฑn Yunanistan’ฤฑn 2018 yฤฑlฤฑ ortalarฤฑnda tekrar piyasalara dรถnmesini saฤlayabileceฤini kaydetti. Son olarak Mฤฑsฤฑr hรผkรผmeti, รผlkede 3 ay boyunca uygulanacak Olaฤanรผstรผ hal (OHAL) ilanฤฑ kararฤฑnฤฑ onayladฤฑ.







