Perลembe gรผnรผne %0.35 artฤฑลla baลlayan BIST100 endeksi gรผnรผ %0.05 dรผลรผลle 89,764 seviyesinden kapanฤฑrken, BIST30 endeksi de %0.11 deฤer kaybederek 110,033 seviyesinden sonlandฤฑrdฤฑ. Borsa ฤฐstanbulโda gerรงekleลen toplam iลlem hacmi 3,46 milyar TL olurken, gรผnรผn en รงok hacim yaratan hisseleri sฤฑrasฤฑyla THYAO, GARAN ve ALCTL oldu.
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ iลbirliฤi ile yรผrรผtรผlen tรผketici eฤilim anketi sonuรงlarฤฑndan hesaplanan Tรผketici Gรผven Endeksi, mart ayฤฑnda bir รถnceki aya gรถre %3,2 oranฤฑnda arttฤฑ; ลubat ayฤฑnda 65,7 olan endeks deฤeri mart ayฤฑnda 67,8 oldu. TรฤฐK verilerine gรถre 2016 yฤฑlฤฑnda Tรผrkiye genelinde 15 ve daha yukarฤฑ yaลtakilerde iลsiz sayฤฑsฤฑ 2016 yฤฑlฤฑnda bir รถnceki yฤฑla gรถre 273 bin kiลi artarak 3 milyon 330 bin kiลi oldu. ฤฐลsizlik oranฤฑ ise 0,6 puanlฤฑk artฤฑล ile %10,9 seviyesinde gerรงekleลti. ฤฐลsizlik oranฤฑ erkeklerde 0,4 puanlฤฑk artฤฑลla %9,6 kadฤฑnlarda ise 1,1 puanlฤฑk artฤฑลla %13,7 oldu.
Fed Baลkanฤฑ Janet Yellen Washington’da dรผzenlenen konferansta para politikasฤฑna dair yorumda bulunmadฤฑ. ABD’de haftalฤฑk iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ 7 haftanฤฑn zirvesine รงฤฑktฤฑ. ABD รalฤฑลma Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn verilerine gรถre 18 Mart’ta sona eren haftada iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ 15 bin artฤฑลla 258 bin oldu. Son olarak ฤฐngiltere Ulusal ฤฐstatistik Ofisiโnin (ONS) verilerine gรถre รผlkede ลubat ayฤฑnda perakende satฤฑลlarฤฑ aylฤฑk bazda % 0.4 olan beklentinin รผzerine รงฤฑkarak % 1.4 yรผkseldi.







