Powell konuştu Asya borsalarında iştah kaçtı

Powell konuştu Asya borsalarında iştah kaçtı

Asya piyasaları Powell'ın açıklamalarının ardından kayıplarını artırdı; Japonya'da enflasyon yavaşlıyor

A+A-

Asya-Pasifik piyasalarının tümü Cuma günü düşük seyrederek Perşembe günkü geniş çaplı satışlardan kaynaklanan kayıpları artırdı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve muhtemelen daha düşük ekonomik büyüme gerektireceğini söylemesinin ardından geldi. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirisi de Perşembe akşamı 16 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 5'i aştı.

Powell, son verilerin fiyatların yavaşlama yönünde ilerleme gösterdiğini belirtirken, para politikasının henüz çok sıkı olmadığını da sözlerine ekledi.

Asyalı yatırımcılar aynı zamanda Japonya'nın Eylül ayı enflasyon verileri olan ve BOJ'un yüzde 2 hedefinin üst üste 18'inci ayı olan yüzde 3 ile Çin'in bir yıllık ve beş yıllık kredi faiz oranlarını da değerlendirecek.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,37 oranında değer kaybetti.

Enflasyon verileri açıklandıktan sonra Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,97 düşerken, Topix endeksi yüzde 0,93 düştü.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 1,98 düşerken, Kosdaq yüzde 2,97 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi ilk işlem saatinde yüzde 0,77 düşerken, Çin'in gösterge CSI 300 endeksi yüzde 0,43 düştü. Çin Merkez Bankası Ekim ayı için gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi.

İlgili Haberler