Putin'in inanılmaz serveti

Putin'in inanılmaz serveti

Putin hakkında çarpıcı iddia ortaya atan hedge fon yöneticisi Browder,"Putin, iktidara gelişinin ilk 8-10 yılında çalabildiği kadar para çaldı,"dedi

A+A-

Bir zamanlar Rusya’nın en büyük yabancı yatırımcısı olan bir hedge fon yöneticisi Bill Browder, Vladimir Putin’in 200 milyar dolarlık serveti olduğunu söyledi.

Rusya’nın bir zamanlar en büyük yabancı yatırımcısı olan hedge fon yöneticisi Bill Browder, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ilgili olarak ilginç bir iddia ortaya attı.

Browder, Putin’in 200 milyar dolarlık bir serveti olduğunu öne sürdü.

ABD'li CNN televizyon kanalında Ferid Zekariya’nın sorularını yanıtlayan Browder, Putin’in kişisel servetini tahmin etmesi yönündeki bir soruya, “Sanırım 200 milyar dolar” cevabını verdi.

"Yatırıma harcanmayan paralar Putin'e aktı"

Browder, "Rusya’da 14 yıldır tek güç olmasının ardından, ülkenin kazandığı paralar, okullara, yollara hastanelere harcanmayan paralar dikkate alındığında, bu paraların hepsinin mülke, İsviçre’deki banka hesaplarına, borsa yatırımlarına ve Putin ve çevresi için yatırım yapan hedge fonlara gittiğini söyleyebilirim" diye devam etti.

"Çalabildiği kadar çaldı"

Browder, Putin’in 1999’da başbakan, Mayıs 2000’de de cumhurbaşkanı olmasının ardından geçen ilk 8-10 yılda, çalabildiği kadar para çaldığını da iddia etti.  

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.