Intel'in kârı beklentileri aştı, ikinci çeyrek görünümü hayal kırıklığı yarattı

Intel'in kârı beklentileri aştı, ikinci çeyrek görünümü hayal kırıklığı yarattı

Teknoloji devi Intel'İn ilk çeyrekte kârı beklentilerin üzerinde artış gösterirken ikinci çeyrek görünümü ise Wall Street'in beklentilerinin altında kaldı.

A+A-

Intel ilk çeyrekte analistlerin üst ve alt satırlardaki beklentilerini aşan mali sonuçlar açıkladı. Ancak şirketin 2'nci çeyrek görünümü Wall Street'in tahminlerinin altında kaldı.

Şirket, ilk çeyrekte 12,72 milyar dolar gelir üzerinden 0,18 dolar hisse başına düzeltilmiş kar elde etti. Wall Street analistleri hisse başına 0,13 dolar kar ve 12,71 milyar dolar gelir bekliyordu. Intel, geçen yılın aynı çeyreğinde 11,7 milyar dolar gelir ve hisse başın 0,04 dolar zarar bildirmişti.

Intel, ikinci çeyrekte gelirinin 12,5-13,5 milyar dolar arasında olmasını beklediğini açıkladı. Analistler önümüzdeki çeyrek için 13,63 milyar dolar bekliyorlardı.

Intel, yeni Gaudi 3 yapay zeka hızlandırıcısıyla rakipleri Nvidia (NVDA) ve AMD'ye (AMD) meydan okuyarak yapay zeka pazar payını artırmayı hedeflerken, yapay zeka bilgisayar serisiyle de tüketici ve kurumsal müşterilerin ilgisini çekmeyi umuyor.

Intel CEO'su Pat Gelsinger yaptığı açıklamada, "Önceliklerimiz doğrultusunda istikrarlı bir ilerleme kaydediyoruz ve sağlam bir çeyrek geçirdik. Müşteri, uç ve veri merkezi portföylerimizdeki güçlü inovasyon, Intel Ürünlerinde çift haneli gelir artışı sağladı" dedi.

Bu çeyrekte Intel, İstemci Bilişim Grubunun güçlü performansı sayesinde Intel Ürünleri gelirini yıllık %17 artışla 11,9 milyar $'a yükseltti. Bu segment, PC pazarındaki toparlanma sayesinde %31 artışla 7,5 milyar dolar gelir elde etti.

Dökümhane gelirleri yıllık %10 düşüşle 4,4 milyar dolar olurken, Diğer Tüm gelirler yıllık %46 düşüşle 775 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İş Yatırım'ın 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse senedinin teknik görünümü

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Vakıfbank Akbank ve Alarko Holding için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve prim potansiyelleri

İlgili Haberler