QNB Finansinvest Ereğli Erdemir için hedef fiyatını yükseltti

QNB Finansinvest Ereğli Erdemir için hedef fiyatını yükseltti

QNB Finansinvest, EREGL-ERDEMİR için hedef fiyatını 36,5 TL'den 53 TL'ye, tavsiyesini "endeks altı getiri" den "nötr"e yükseltti.

A+A-

2023, küresel çelik sektörü için zorlu bir yıl oldu; çelik kullanan sektörlerdeki faaliyetler hızla soğumaya devam ederken, küresel büyümeye ilişkin belirsizlik ortamında artan finansman maliyetleri nedeniyle yatırım ve tüketim iştahı da zayıf kaldı.
Ayrıca, Çin emlak piyasasındaki olumsuz gelişmeler ve yılbaşından itibaren yerel ama devam eden kısıtlamalar da endüstriyel görünüm üzerinde uzun bir gölge oluşturuyor. Buna göre, çelik sektöründe 2Ç22 ile 2Ç23 arasındaki keskin bozulmanın ardından 2023 yılının sonraki çeyreğinde sürdürülebilir bir toparlanma yaşandı.

Bölgesel bazda ise Asya Pasifik bölgesindeki talep 2022'de olduğu gibi yine zayıfladı; toplam üretim bir önceki yıla göre sadece %1,1 arttı ve Çin toplam pazarın neredeyse %50'sine hakim oldu.
En zayıf bölge ise toplam üretimin %7,6 oranında düştüğü Avrupa oldu. Artan faiz oranları ve yüksek enerji maliyetlerinin birleşimi, imalat faaliyeti üzerinde ağır bir etki yarattı; otomobil üretimindeki yavaş toparlanma, piyasadaki zayıflığın ardındaki temel neden oldu. Buna göre, 2022 yılındaki %7,8'lik düşüşün ardından çelik talebinin 2023 yılını da %5,1 daha düşük bir şekilde tamamlayacağı öngörülüyor.
Küresel çelik sektörünü değerlendiren QNB Finansinvest, EREGL-ERDEMİR için hedef fiyatını 36,5 TL'den 53 TL'ye, tavsiyesini "endeks altı getiri" den "nötr"e yükseltti.


Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
İlgili Haberler