"Ripple 5 milyar dolar ödeyip 10 milyar XRP toplayacak" iddiası ortalığı karıştırdı

"Ripple 5 milyar dolar ödeyip 10 milyar XRP toplayacak" iddiası ortalığı karıştırdı

Kısa bir süre önce bir web sitesi, XRP ile ilişkili blok zinciri firması Ripple Labs'ın dolaşımdaki arzından 10 milyar XRP tokenini geri satın almayı planladığını iddia etti. Ancak uzmanlar bu yükte bir paranın olmadığına dikkat çekiyor.

A+A-

Ripple'ın 10 milyar XRP'yi geri alacağı yönündeki iddialar yatırımcıların kafasını karıştırırken uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Kripto topluluğunun önde gelen avukatları böyle bir çabanın fizibilitesi konusundaki kuşkularını dile getirerek, Ripple'ın bildirilen geri alımı gerçekleştirmek için gerekli 5 milyar doları elde etme kabiliyetine ilişkin önemli soruları gündeme getirdiler.

Şüphecilik ilk olarak önde gelen XRP yanlısı avukat John Deaton tarafından dile getirildi: "Ripple'dan duyana kadar Ripple'ın 10B XRP'yi geri satın aldığına inanmıyorum."

Deaton'ın şüpheciliği, böyle bir geri alımın mali sonuçlarını daha derinlemesine araştıran bir başka XRP avukatı Bill Morgan'dan destek buldu. Morgan, mevcut piyasa fiyatından önemli sayıda XRP tokenini geri satın almak için gereken 5 milyar doların kaynağını sorguladı.

Morgan ayrıca, devam eden bir dava ve XRP'yi çevreleyen düzenleyici belirsizlikler ortasında Ripple'a fon sağlamaya istekli borç verenler bulmanın makullüğünü sorguladı. Morgan, Ripple'ın ilk halka arz gibi alternatif bir finansman kaynağına sahip olmadığı sürece gerekli fonları elde etmenin zor olabileceğini öne sürdü.

Şüpheciliğe katkıda bulunan bir yorumcu, Ripple'ın halihazırda 50 milyar token civarında olduğu tahmin edilen önemli miktarda XRP'yi emanet olarak tuttuğuna dikkat çekti. Bir geri alımın arkasındaki mantığı sorgulayan yorumcu, Ripple'ın halihazırda bu kadar önemli bir arza sahipken XRP'yi geri satın almasının mantıksız görüneceğini belirtti.

Bir başka kripto meraklısı ise spekülasyonlara yol açan makaledeki kusurlara dikkat çekti. Yorumcu, makaleye ev sahipliği yapan web sitesinin makalenin yayınlandığı gün oluşturulduğunu ve bilgilerin meşruiyeti konusunda şüpheler uyandırdığını ortaya koydu.

İlgili Haberler