Rolls-Royce'tan havacılıkta devrim yaratacak test

Rolls-Royce'tan havacılıkta devrim yaratacak test

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşlara güç sağlayacak yeni küçük gaz türbinini başarıyla test etti. Bu başarı, havacılık sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

A+A-

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşlara güç sağlamak üzere geliştirdiği yeni küçük gaz türbini, ilk yakıt testini başarıyla tamamladı. Bu önemli başarı, hafif bir turbojeneratör sistemine entegre edilecek olan kompakt, yoğun güç türbinin etkinliğini hayata geçiriyor.

Test edilen gaz türbini, ultra düşük emisyonlar üreten yeni yanma teknolojisi kullanılarak tasarlandı. Elde edilen bu başarı, Yeni Nesil Hava Ulaşımı (Advanced Air Mobility - AAM) pazarına yönelik entegre bir turbojeneratör sisteminin geliştirilmesinde önemli bir adım olarak görülüyor.

Rolls-Royce Electrical Müşteri Direktörü Matheu Parr konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

"Bu başarı ile uzmanlığımızı yeni tasarımlara uygulayabileceğimizi ve bunları çok hızlı bir sürede test edebileceğimizi kanıtlamış olduk. Bu kabiliyetimiz, Yeni Nesil Hava Ulaşımı pazarının net sıfır emisyonuna ulaşma yolculuğuna uyumlu ürünler geliştirmesine yardımcı oluyor."

Turbojeneratör sistemi, Rolls-Royce'un elektrikli tahrik portföyünün tamamlayıcısı niteliğinde olacak. Bu sistem ayrıca 500 kW ile 1.200 kW arasında ölçeklenebilir güç sunan yerleşik bir güç kaynağı sağlayarak sürdürülebilir havacılık yakıtlarıyla ve sonrasında da hidrojen yakma yoluyla daha uzun menzilli uçuşları mümkün kılacak.

Rolls-Royce'un bu başarısı, hibrit-elektrikli uçuşların yakın gelecekte daha yaygın hale gelmesinin önünü açacak. Bu teknoloji, elektrikli uçuşların menzil ve performansını artırarak, daha fazla yolcunun daha düşük karbon emisyonlu uçaklarla seyahat etmesini sağlayacak.

Rolls-Royce, yeni geliştirdiği küçük gaz türbini ile hibrit-elektrikli uçuşlara güç sağlayacak. Gaz türbini, ultra düşük emisyonlar üreten yeni yanma teknolojisi kullanılarak tasarlandı.

İlgili Haberler