Romanya'daki dev ihalede OTKAR Otokar'ın rakibi kalmadı

Romanya'daki dev ihalede OTKAR Otokar'ın rakibi kalmadı

Otokar, Romanya'nın 920 Milyon Avroluk Zırhlı Araç İhalesinde Sona Kalan Tek Firma!

A+A-

BORSATEK.COM - Türk savunma sanayii şirketi Otokar, Romanya Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlediği 920 milyon Avro değerindeki zırhlı araç ihalesini tek teklif veren firma olarak kazanmaya oldukça yaklaştı. romania-insider.com'un haberine göre Romanya Milli Savunma Bakanlığı (MApN) tarafından Romtehnica aracılığıyla yürütülen ihalede Otokar, 20 Mart'ta sona eren teklif verme süresinde tek teklif veren firma oldu.

Fransız Arquus ve Türk Nurol Makina'nın ihale şartlarını karşılayamadıkları için çekildiği belirtildi. Oshkosh Defense (ABD) ise ABD Kongresi'nden gerekli onayı alamadığı için ihale dışı kaldı.

Otokar dün KAP'a gönderdiği konu ile ilgili açıklamada,  Romanya Milli Savunma Bakanlığı'nın şirketi olan C.N. Romtehnica S.A.'nın açmış olduğu, 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımı ile ilgili ihaleye teklif verildiği belirtilmiş ve gelişmeler ile ilgili açıklama yapacağı duyurulmuştu.

Sözleşmenin Kapsamı

Sözleşme kapsamında Otokar, Romanya'ya KDV hariç 4,58 milyar RON (920 milyon EUR) değerinde toplam 1.059 adet 4x4 zırhlı araç tedarik edecek. Sözleşme kapsamındaki araçların üretimi, montajı, entegrasyonu, testi ve bakımının bir kısmı Romanya'da gerçekleştirilecek ve yerel firmalara da iş imkanı sağlayacak.

umbrela-strategica.ro'da yer alan haberde ise Otokar'ın COBRA zırhlı aracının yüksek performansı ve Romanya'nın ihtiyaçlarına uygunluğu da ihaleyi kazanmasında önemli rol oynadığı belirtildi.

 

İlgili Haberler