Rus bankalara büyük yaptırım hazırlanıyor!

Rus bankalara büyük yaptırım hazırlanıyor!

ABD'li ve Avrupalı yetkililerin büyük Rus bankalarını hedef alan kapsamlı bir yaptırım paketini sonuçlandırmak üzere olduğu, ancak önlemin Rusya'nın SWIFT finans sisteminden men edilmesini içermediği bildirildi.

A+A-

ABD'li ve Avrupalı yetkililerin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda büyük Rus bankalarını hedef alan kapsamlı bir yaptırım paketini sonuçlandırmak üzere olduğu, ancak bu önlemin Rusya'nın SWIFT finans sisteminden men edilmesini içermediği bildirildi.

Kaynaklara göre, masadaki yaptırımlar arasında Rusya tarafından teknoloji ve silah sektörleri için üretilen bileşenler üzerindeki ihracat kontrolleri ve belirli Rus oligarklarına karşı yaptırımlar da yer alıyor.

ABD'li bir yetkili, yaptırımlarla hedeflenen Rus bankalarının devlet destekli VTB ve Rusya'nın en büyük finans kurumları olan Sberbank'ı içerebileceğini bildirdi.

Bir yaptırım uzmanı, Rusya'nın Ukrayna'nın Kırım bölgesini ilhak etmesinin ardından ABD'de sermaye artırma yeteneklerini sınırlayan halihazırda Hazine Bakanlığı tarafından uygulanan sektörel yaptırımlara tabi olduğunu, ancak şu anda görünürde olan tam engelleme yaptırımlarının çok daha önemli sonuçları olacağını bildirdi.

İlgili Haberler