Rus şakacılar FED Başkanı'nın fena trollediler

Rus şakacılar FED Başkanı'nın fena trollediler

Rus telefon şakacıları Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy kimliği ile Fed Başkanı Powell'ı telefonda işletti

A+A-

borsatek.com - Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Ocak ayında Rus şakacıların Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy'ye kimliğine bürünerek gerçekleştirdiği telefon görüşmesine kanarak, faiz artırımlarının ekonomik etkileri hakkında bilgi verdi.

Telefon görüşmesine ait videolar sosyal medyada paylaşıldı. Yayınlanan klipte Powell, bu yıl "resesyonun, çok yavaş büyüme kadar muhtemel olduğunu" söylüyor. Powell daha önce, Fed'in geçen yıl gerçekleştirdiği hızlı faiz artırım serisinin ekonomiyi yavaşlatacağını ve potansiyel olarak bir resesyona neden olabileceğini belirtmişti.

FED sözcüsü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "videonun düzenlendiği görülüyor ve doğruluğunu teyit edemem. Başkan Powell, Ocak ayında kendini Ukrayna Devlet Başkanı olarak tanıtan bir kişiyle konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşma dostane bir havada geçti ve Ukrayna halkına zorlu bu dönemde destek olma bağlamında yapıldı. Hassas ya da gizli bilgi paylaşılmadı" ifadelerini kullandı.

Sözcü, Fed'in güvenlik açıklarına sahip olup olmadığını ya da böyle bir durumun tekrar yaşanmaması için ne gibi önlemler alınacağına dair sorular ise yorum yapmadı. "Konu, uygun yasal mercilere yönlendirildi ve onların çalışmalarına saygı göstererek daha fazla yorum yapmayacağız" dedi. .

Bloomberg News'e göre, bu telefon görüşmesini gerçekleştirenler, uzun süredir sahte telefon şakaları düzenleyen Rus şakacılar Vladimir Kutznetsov ve Alexei Stolyarov. İkili, daha önce Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ı bu yıl başında ve 2018'de ise dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı sahte görüşmelere ikna etmişti.

Powell'ın başına gelen olay, Fed'in ekonomiyi soğutmak ve enflasyonu yavaşlatmak amacıyla faiz artırımlarını gerçekleştirdiği bir dönemde yoğun inceleme altında olduğu bir zamanda ortaya çıktı. Ancak Fed, faizleri çok uzun süre yüksek tutarsa, resesyon yaşanabilir.

İşte o görüntüler:

 

İlgili Haberler