Rus turistleri Yunanistan kaptı

Rus turistleri Yunanistan kaptı

Yunanistan'dan Türkiye'nin kaybettiği Rus turistlere 3 yıllık vize vermeye başladı.

A+A-

Türkiye ile yaşanan kriz ve Mısır’daki uçak kazası nedeniyle bu iki ülkenin kaybettiği Rus turistlere talip olan Yunanistan, Rusya vatandaşlarına çok girişli 3 yıllık Schengen vizesi vermeye başladı.

Yunanistan’ın St. Petersburg Başkonsolosu Panayotis Beglitis de düzenlediği bir basın toplantısında “Yunanistan bu yıl başarılı bir turizm sezonu bekliyor. Rus vatandaşlarına vizelerini olabildiğince kısa sürede vermeye çalışacağız” dedi.

Öte yandan Rus tur operatörleriyle bir araya gelen Yunanistan’ın Turizmden Sorumlu Bakan Yardımcısı Elena Kuntura, Rusya’da daha fazla vize başvuru merkezi açacaklarını söyledi.

Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden Rusya’nın St. Petersburg kentine giden Airbus 321 tipi Rus yolcu uçağının Sina’da düşmesi sonucu Rusya’dan Mısır’a uçuşlar yasaklanmıştı. Türkiye’nin Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından da Rusya’dan Türkiye’ye olan charter uçuşları ve tur satışları durdurulmuştu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.