Rusya Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ’ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Washington’un olasฤฑ yeni yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ dahil dรผลmanca adฤฑmlara yanฤฑt verileceฤini belirtti.
Olasฤฑ yaptฤฑrฤฑmlar, Rusya’nฤฑn ABD’deki baลkanlฤฑk seรงimlerine mรผdahale iddiasฤฑyla iliลkilendiriliyor.
ABD idaresinin, kendine uygun adaya destek olmak amacฤฑyla bu dezenformasyonu 6 ay รถnce baลlattฤฑฤฤฑna dikkat รงeken Rusya Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ, “ลimdi de baลarฤฑsฤฑzlฤฑฤฤฑ iรงin bahane arฤฑyorlar ve รงok daha bรผyรผk bir ลiddetle Rus-Amerikan iliลkilerinden intikam alฤฑyorlar” dedi.
‘AรIKรA UYDURULMUล SIZINTILAR’
ABD Baลkanฤฑ Barack Obama idaresinin Rusya’yฤฑ yine yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ geniลletme, diplomatik nitelikli tedbirler ve bilgisayar sistemlerine karลฤฑ sabotajlar ile korkutmaya รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ ifade edilirken, bunun โABD medyasฤฑnda aรงฤฑkรงa uydurulmuล sฤฑzฤฑntฤฑlar’ yardฤฑmฤฑyla yapฤฑldฤฑฤฤฑ kaydedildi. Washington’un yeni dรผลmanca adฤฑmlar atmasฤฑ durumunda buna yanฤฑt verileceฤi belirtilen aรงฤฑklamada, “Bu, ABD’deki Rus diplomatik temsilciliklere karลฤฑ her tรผrlรผ eylemleri de ilgilendiriyor. Bu eylemler, Rusya’daki ABD’li diplomatlara yansฤฑyacak” ifadelerine yer verildi. Washington Post gazetesi, ABD’nin bu hafta Rusya’ya yรถnelik yeni yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ ilan edebileceฤini aktarmฤฑลtฤฑ. Neden olarak, ABD’deki baลkanlฤฑk seรงimlerine mรผdahale gรถsteriliyor.







