Rusya Ukrayna Savaşı bitiyor mu? Borsa İstanbul nasıl etkilenecek?

Rusya Ukrayna Savaşı bitiyor mu? Borsa İstanbul nasıl etkilenecek?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile esir değişiminin neredeyse tamamlandığını bunun da iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ilk adımı olabileceğini söyledi

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vladivostok şehrinde katıldığı ekonomik konferansta Ukrayna ile esir değişimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Putin, iki ülke arasındaki esir değişimi görüşmelerinin neredeyse sonuna gelindiğini ve takasın çok sayıda insanı kapsayabileceğini söyledi.

Putin ayrıca Moskova ile Kiev arasında gerçekleştirilecek esir değişiminin, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine doğru atılan bir adımın belirtisi olabileceğini de sözlerine ekledi.

Putin'in esir değişimiyle ilgili açıklamaları, Ukrayna'daki gerilimin azalmasına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlayabilir. Esir değişimi, savaşın insani bedellerini hafifletmek açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. .

Rusya ile iş yapan Borsa İstanbul şirketleri

Rusya ile Ukrayna arasında bir ateşkesin sağlanması ve barış sürecin başlaması ve ve savaşın bitmesine yönelik umutların artması Borsa İstanbul'da işlem gören çok sayıda şirketi etkileyecek. Türkiye'nin en büyük ticari partnerlarından biri olan Rusya'da çok sayıda Türk şirketi faaliyet gösteriyor. İlk aklan gelen şirketler arasında Enka İnşaat, Şişecam bulurken, birçok Türk bankası  ve perakende şirketinin de Rusya'da önemli aktifleri var.

Bununla birlikte savaşın başlamasıyla birlikte Ukrayna'daki faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan şirketler de bulunuyor. Savaşın bitmesiyle birlikte Türk şirketlerinin yeniden bu iki ülke pazarında aktif faaliyet göstermesi bekleniyor.

 

 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.