Rusya, Ukrayna'ya girmek istiyor

Rusya, Ukrayna'ya girmek istiyor

Polonya Dışişleri Bakanı'nın, Rusya'nın Ukrayna'ya girmek istediğini söylemesi gündeme bomba gibi düştü

A+A-

Polonya Dışişleri Bakanı'nın, Rusya'nın Ukrayna'ya girmek istediğini söylemesi gündeme bomba gibi düştü. Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rusya'nın Ukrayna üzerinde baskı kurmak veya işgal etmek etmek için sınırda askeri birliklerini konuşlandırdığını söyledi.

Sikorkski TVN24 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Maalesef Rusya Ukrayna sınırındaki muharebe yeteneğini yeniden güçlendirdi" dedi.

"(Sınır bölgesinde) birden fazla tabur grupları bulunuyor. Askeri donanım yoğunluğu yüksek. Bu tür şeyler baskı yaratmak için yapılıyor. Ya da (ülkeye) girmek için."  Bakan, hangisinin gerçekleşebileceği sorusuna, "Göreceğiz. Kısa sürede öğreneceğiz" cevabını verdi.

Öte yandan Financial Times gazetesi Rusya'nın Ukrayna sınırındaki asker sayısını artırdığını yazdı. Gazetenin haberine göre, sınırdaki asker ve araç sayısındaki hızlı artış, Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı son dönemdeki başarılarına karşı, Rusya'nı müdahalede bulunması gibi bir olasılığı güçlendiriyor.

Habere göre, sınırın hemen 50 km içlerinde 20 bin civarında Rus askeri konuşlanmış şekilde. Bu birlikter aynı zamanda Rusya ordusunun özel birliklerini de barındırıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.