Rusya Ulusal ฤฐnลaatรงฤฑlar Birliฤi sektรถrรผn 2 milyona kadar gรถรงmen iลรงiye ihtiyacฤฑ bulunduฤunu aรงฤฑkladฤฑ. Sputnik’in haberine gรถre Rusya Ulusal ฤฐnลaatรงฤฑlar Birliฤiย (NOSTROY) Baลkanฤฑ Gluลkov, รผlkede yabancฤฑ iลgรผcรผ sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑnฤฑn 1.5-2 milyon kiลi arasฤฑnda olduฤunu belirtti.
NOSTROY Baลkanฤฑ Anton Gluลkov, basฤฑn mensuplarฤฑna yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, โPandemi ve sฤฑnฤฑrdaki kฤฑsฤฑtlamalar nedeniyle bugรผn inลaat sektรถrรผnde iลรงi sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑ yaลanฤฑyor. Mevcut koลullarda, inลaat sektรถrรผmรผz yabancฤฑ iล gรผcรผ olmadan yapamayacak. Tahminlerimize gรถre, mevcut inลaat hacmi iรงin 1.5 ile 2 milyon arasฤฑnda gรถรงmen iลรงi aรงฤฑฤฤฑ varโ ifadesini kullandฤฑ.
Kฤฑsa vadede gรถรงmen iลรงilerden vazgeรงmenin mรผmkรผn olmadฤฑฤฤฑnฤฑ kaydeden Gluลkov, โYerli uzman eฤitimini artฤฑrarak ve sektรถre genรงleri รงekerek bu aรงฤฑฤฤฑ kapatmamฤฑz ve emek verimliliฤini artฤฑrmak gerekiyor, ama bunun iรงin zamana ihtiyaรง varโ dedi.







