Rusya'dan Erdoğan'a: İstifaya hazır mısın

Rusya'dan Erdoğan'a: İstifaya hazır mısın

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman istifa edecek bunu öğrenmek isterdim" dedi

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman istifa edecek bunu öğrenmek isterdim" dedi.

Moskova'da haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti yaptığı ispat edildiği anda ben bu makamda durmam" sözlerini hatırlattı.

Mariya Zaharova, Norveç'te yayımlanan “IŞİD'in Türkiye'ye petrol sattığı”na ilişkin rapor sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa etmeye gerçekten hazır olup olmadığını öğrenmek istediğini söyledi.

Rusya'nın IŞİD petrolünün Türkiye'ye kaçırıldığına dair sunduğu bilgilerin başka kaynaklar tarafından da doğrulandığını belirten Zaharova, "Sözgelimi Danimarkalı danışmanlık şirketi Rystad Energy Türkiye'nin petrol kaçakçılığıyla bağlantısı olduğunu gösteren bir rapor yayımladı" diye konuştu.

“Erdoğan ne zaman görevinden ayrılacak?” diye soran Zaharova, "Ülkesinin petrol kaçakçılığı yaptığı kanıtlanırsa koltuğunda kalmayacağını söylemişti. Biz zaten bunu kanıtladık. Koltukta durumlar nasıl, bunu öğrenmek isterdim” ifadelerini kullandı.

 

»» RUSYA ARTIK SUÇLULARI DA İADE ETMEYECEK

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.