Sabancı Holding'te yeniden yapılanma

Sabancı Holding'te yeniden yapılanma

Sabancı Holding, bünyesinde yer alan Sanayi Grup Başkanlığı veÇimento Grup Başkanlığı birleştirildi

A+A-

Sabancı Holding, bünyesinde yer alan Sanayi Grup Başkanlığı ve Çimento Grup Başkanlığı organizasyonlarını Sanayi Grup Başkanlığı çatısı altında birleştirme kararı aldı. Yeniden yapılandırılan Sanayi Grup Başkanlığı görevini, halen Çimento Grup Başkanı olarak görev yapmakta olan Mehmet Hacıkamiloğlu yürütecek. Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun ise, özel projelerden sorumlu CEO Danışmanı olarak görev yapacak. Sanayi Grup Başkanlığı altında Akçansa, Çimsa, Brisa, Yünsa, Kordsa Global, Temsa Global, Temsa İş Makinaları, Temsa Motorlu Araçlar ve Yünsa şirketleri yer alacak.

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti “Sabancı Holding olarak, paydaşlarımıza değer yaratma hedefiyle, iş süreçlerimizi sürekli iyileşme anlayışı ile yönetiyoruz. Bu yaklaşımdan hareketle, tüm üretim faaliyetlerimizi tek bir çatı altında birleştirme kararı aldık. Böylece, tüm sanayi şirketlerimizi daha fazla birbirinden öğrenen, teknoloji odaklı, operasyonel verimliliği yüksek bütünsel bir yaklaşımla yöneterek, sinerjimizi daha da güçlendireceğiz. Sanayi Grubumuz yeni organizasyonuyla Topluluğumuzu daha da ileriye taşıyacak. Bu organizasyonun sorumluluğunu ise değerli arkadaşımız Mehmet Hacıkamiloğlu üstlenecek. Topluluğumuza uzun yıllardır birçok başarıya imza atan Mehmet Pekarun ise, özel projelerden sorumlu CEO Danışmanı olarak süreçlerimize katkı sağlamaya devam edecek. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

Mehmet Hacıkamiloğlu kimdir?

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Hacıkamiloğlu, 2001 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamlamıştır. 1992-1993 yılları arasında Üstay İnşaat şirketinde Saha Mühendisi olarak görev yapmış ve Sabancı Topluluğu’na 1993 yılında katılarak Betonsa’da sırasıyla Hazır Beton Tesis Şefi ve Yatırım ve Planlama Şefi olarak çalışmıştır. 1997-1999 yılları arasında Akçansa’da Strateji Geliştirme ve Planlama Müdürü, 1999-2001 yılları arasında Agregasa’da Şirket Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2001-2003 yılları arasında Akçansa’da Finans Koordinatörü olarak çalışmıştır. 2003 yılında Çimsa’ya Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. 1 Temmuz 2006 tarihinde Çimsa Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Hacıkamiloğlu, 1 Eylül 2014 tarihinde Akçansa Genel Müdürü görevine getirildi. Hacıkamiloğlu, 17 Şubat 2016 tarihinden bu yana Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı olarak görev yapmaktaydı.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.