Savaştan korkan zengin Amerikalı Paris seyahatlerini iptal ediyor

Savaştan korkan zengin Amerikalı Paris seyahatlerini iptal ediyor

Varlıklı Amerikalılar, Orta Doğu'daki savaş ve bunun geniş çaplı yansımalarını göz önünde bulundurarak Avrupa seyahatlerini erteliyor. Özellikle de son haftalarda ABD'li zenginlerin Paris seyahatlerinde ciddi bir düşüş var.

A+A-

New York ve Paris arasındaki seyahatler için premium sınıf uçak bileti satışları, Covid-19'un hava yolculuğu modellerini bozmasından önceki son normal yıl olan 2019'un aynı dönemine kıyasla 7 Ekim'den önceki üç haftada %44 arttı. Bir seyahat analiz firması olan ForwardKeys'e göre, bu rakam saldırıları takip eden üç haftada %4'e düştü.

ForwardKeys'in pazar istihbaratı başkanı Juan Gomez, "Rakamlar, premium ve üzeri sınıfta uçmayı göze alabilen pek çok varlıklı Amerikalının, çatışmalar patlak verdiğinde New York ve Paris arasında seyahat rezervasyonu yapmaktan vazgeçtiğini gösteriyor" diyor. Premium sınıf biletler premium ekonomi, business ve birinci sınıfları ifade ediyor.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e karşı düzenlediği saldırılardan bu yana Fransa terör alarmını en üst düzeye çıkarırken, ABD Büyükelçiliği de bu kararın altını çizerek vatandaşlarını ülkede seyahat ederken "çevrelerine karşı dikkatli olmaya" ve özellikle de gösterilerin yapıldığı bölgelerden uzak durmaya çağırdı.

Fransa'da 13 Ekim'de bir öğretmenin bıçaklanarak öldürülmesi de Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından İslamcı terör saldırısı olarak nitelendirilmişti. Havaalanları ve Louvre ve Versay Şatosu gibi simgesel yapılar da bomba ihbarları üzerine boşaltıldı.

Fransa, dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi ve başkenti, dünyanın en büyük amiral mağazalarından bazılarıyla önemli bir alışveriş merkezidir. Lüks devleri LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE ve Hermes International'ın merkezi de Paris'te.

Bain ortağı Claudia d'Arpizio Bloomberg'e verdiği demeçte, "Tur operatörlerinden ve üst düzey konaklama oyuncularından, Avrupa başkentlerinde bazı iptaller görmeye başladıklarını biliyoruz" dedi. D'Arpizio lüks sektördeki müşterilerle ilgileniyor.

Aslında bu iptaller Fransa'nın başkentiyle sınırlı değil. Lüks seyahat acentesi Embark Beyond'un kurucusu Jack Ezon, şirketinin önümüzdeki iki ay içinde ABD'den Avrupa'ya yapmayı planladığı seyahatlerin %53'ünde iptaller gördüğünü ve bunların arasında Paris, Londra ve Roma'ya yapılacak seyahatlerin de yer aldığını söylüyor. Antisemitik saldırı korkusunun yanı sıra, "Müşterilerin iptal etme nedenlerinin başında İslamofobi, savaş çıkarsa yurtdışında sıkışıp kalma korkusu, her yerde kaos varken 'tehlikeye atılmaktan' rahatsızlık duyma ve yurtdışındaki pek çok insanın sadece Yahudi karşıtı değil aynı zamanda Amerikan karşıtı olduğu endişesi geliyor" diyor.

İlgili Haberler